Tepić: Šapić rekonstrukcijom rekonstruisanog bazena Tašmajdan samo želi da izvuče novac iz budžeta 1Printskrin RTS

Šefica poslaničke grupe “Pravac Evropa” i potpredsednica SSP Marinike Tepić pitala je danas ministre finansija i sporta Sinišu Malog i Zorana Gajića da li su saučesnici u novoj malverzaciji gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića koji planira da bez potrebe rekonstruiše bazen Tašmajdan i na taj način izvuče novac od građšana Srbije.

Ona je objasnila da se Šapić poziva na navodno nova pravila FINE (Svetska plivačka organizacija), ali da najavljena rekonstrukcija u stravi nema veze sa tim.

„Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić tvrdi da je rekonstrukcijom otvorenog bazena na Tašmajdanu iz 2020. godine smanjena njegova dubina i da zbog toga sada ne ispunjava uslove za održavanje međunarodnih takmičenja u vodenim sportovima u skladu sa „FINA“ standardima, te je stoga raspisan novi tender za još jednu rekonstrukciju rekonstrukcije koju će, naravno, platiti građani“, objasnila je Tepić.

Ona je dodala da su FINA pravila menjana tek 2021/22. godine i da se odnose samo na nove bazene, ne na već izgrađene.

„Da se odnose na postojeće bazene, skoro da ne bi bilo otvorenog bazena u Evropi koji ispunjava nove standarde. Zašto se onda ponovo rekonstruiše Tašmajdan, građen 1958. i rekonstruisan 2020., budući da se nova FINA pravila ne odnose na njega“, pitala je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari