Tepić (SSP): Firma premijerkinog brata iz budžeta dobila 40 miliona evra

Ostavite komentar


    1. Ma, ne radi se o „botovima“, samo neka nam Marinka kaže, koliko je ona miliona dala njenom narko dileru iz Pančeva, kad je bila pokrajinski sekretar za sport, i koliko je miliona i na šta je skrckala za seksualnu edukaciju? Inače, sve njene optužbe ne vrede, jer neko ko daje narko dilerima milione da nam ubija decu, nema ni „m“ od morala.

      1. Lepo rece covek, sada ce botovi da nagrnu. Boli tebe uvo sto je u pitanju sukob interesa i sto se pljackaju narodne pare, tebi je vazno sto je to rekla Marinika. Dobro, i ako nemam pojma o cemu pricas, kazem Marinika je kriva !!!!
        Ajd sada ti kazi sta mislis o ovoj pljacki drzavnih para izmedju bate i seke ?

        1. Lopov moze lopova da optuzi. Ne moramo da cekamo Isusa da sidje sa neba da bi postojao neko vredan kritike ove vlasti. Bole me uvo sta je marinika rekla, ne znam ni ko je. Bitno mi je jel ovo tacno i da se pregledaju dokazi

  1. 40 miliona? Da je i dinara, pa je mnogo. Kazu, svi su krali i svi su se ugradjivali, ali ovi su prepunili svoje bankovne racune, da mogu da biraju gde ce da beze. Jos kada brnaba ima za drugare Grenela i njegovog partnera, njena i njene supruge , destinacija je Amerika. Eh, Srbijo, sta si dozvolila? Da ti gejevi kroje sudbinu.

  2. Dokle vise majko mila? Pa da je samo pola istinito ovo sto gospodja Marinika iznosi pa je previse.

    1. Ne možete gledati tako. Onda isto možemo reći i za Đilasa. Mogu i ja svaki dan dolaziti i pričati kako ste vi lopov i onda da neko kaže, ako je pola od toga istina, onda ste mnogo veliki lopov. Svakako, nadam se da će nekada neko istražiti sve ovo, ali i sve što se dešavalo u poslednjih 30 godina. Verujem da se bar 5% našeg budžeta ukrade, a to je 500 miliona svake godine. To znači da je isisan jedan i po budžet Srbije.

      1. Ne bi bili zivi da ne spomenete Djilasa. A ako je krao st ga za ovolike godine vlasti SNS nije uhapsila? E, botovo…prljavijeg zanata nisam videla od vaseg.

      2. Nije tačno. U ovom slučaju ima jedan mali ali, vrlo bitan detalj, koji ti kao dokazani bot, ssvim namerno zaobilaziš i zanemaruješ:
        – Za Đilasa vi napredni botovi godinama samo trubite „Đilas lopov!“ i frljate sa stotinama milona evra koje je on kao pokrao, ali za sve ove godine kako to trubite nikako da vidimo nijedan jedini dokaz krađe! Kako je moguće da je pokrao tolike stotine miliona, a da nije ostao ama baš nikakav trag, a on slobodno šeta?!
        – Za razliku od vas, Marinika u ovom slučaju (kao i u mnogim drugim) pokazuje pisane DOKAZE, u vidu ugovora, zapisnika i drugih papira.
        Ja znam kome ću ja verovati, a nažalost, znam i kome ćete i botovi verovati.

      3. @argh,
        M.Tepić ne priča „samo“ nego predaje, u tužilaštvo, dokumentaciju za koju smatra da je dokazni materijal.
        Za razliku od nje sadašnji vlastodršci 8 godina samo pričaju da je Djilas lopov, Šolak lopov,…ali ništa tužilaštvo i dokazni materijal. I? Ništa.
        I Vama to nije čudno?

  3. Naravno da je sumnjivo i da ovo ukazuje na sukob interesa. Ipak, nisam upoznat do kraja, pa me zanima da li neko zna da li je brat Ane Brnabić vlasnik te firme ili samo direktor? Pitam, jer je sama Marinika na konferenciji za novinare rekla da je mogao da ode sa direktorskog mesta i da bi onda sve bilo u redu. Ako je vlasnik, ne vidim kako bi odlazak sa direktorskog mesta bilo šta promenio. A ako nije vlasnik, onda mislim da i nema sukoba interesa. Svakako, treba sve to ispitati i tu podržavam svakog ko to traži, pa i Mariniku. Zbog toga se nadam da će Marinika pokrenuti pitanje sukoba interesa Dragana Đilasa i saradnje njegove firme sa RTS-om, jer je podjednako sumnjivo, pa i više od ovog slučaja. Kod Brnabića je u pitanju odnos brat-sestra, dok je kod Đilasa u pitanju samo on lično. Ne optužujem nikog, ni Brnabiče, ni Đilasa, ali mislim da obe stvari treba ispitati. Naravno, svi oni drže jedni druge u šaci, tako da mislim da nema ništa od toga, mogu samo da se pljuju preko novina. Čista predstava za nas, čiji novac kradu i stavljaju u svoje džepove.

    1. Ti znas da pogledas u apr ko je vlasnik sa klikim udelom.
      Sama cinjenica da je i kao direktor ta firma dobila posao cim je ona usla u ekipu je korpucija.

    2. Direktor je odgovorno lice, vlasnik nije odgovorno lice ako je upravljanje preneo 100% na nekog drugog. Veci je kriminal da je direktor- odgovorno lice, nego da je vlasnik.

    3. Direktor je po svoj prilici.
      Ali nemojte zaboraviti „bonuse“ na kraju uspešne poslovne godine. Recimo čovek dobije 1 milion evra „bonusa“ ili akcije firme ili i jedno i drugo.
      Sve čisto, čak na „bonus“ plati porez na dohodak, tamo gde je prijavljen.
      Poenta je koliko je ta firma u Srbiji sa državom pravila poslova dok Brnabić nije postala premijer, a koliko sada.
      To je poenta.
      Svi kumovi i rodjaci naših vlastodržaca od 1991 na ovamo iznenada otkriju u sebi biznis supersposobnosti i to samo u domenu poslovanja sa državom. I te sposobnosti volšebno nestanu sa silaskom sa vlasti kumova, rodjaka i drugova.
      Čak je i Marko Milošević sa srednjom školom bio mag biznisa u jednom periodu.
      Razumete šta hoću da kažem.

  4. Cena preuzimanja javne funkcije je da ne smes vise da poslujes, i da niko od tvojih blizih i daljih rodjaka ne sme da posluje?! Pa niko normalan nece da preuzme javnu funkciju pod tim uslovima. I na kraju se cudite zasto su na javnim funkcijama svi nenormalni…

    1. Nije niko protiv poslovanja, već protiv zloupotrebe javnih finansija. Recimo, vi ste na poziciji predsednika opštine i upravo ste raspisali javni konkurs. Neposredno pred donošenje odluke o dodeli sredstava, vaši strina, brat i tetka su registrovali po jedno udruženje građana, jedno ekološko, sportsko i kulturno, i komisija im je svima dodelila sredstva. A zatim su i njihovi sinovi otvorili firme koje će za novac dobijen od opštine, pružati usluge udruženjima strine, tetke i brata. To je ozbiljan sukob interesa, i upravo to se dešava širom Srbije, godinama unazad.

    2. Nije tacno da ne moze da posluje…Moze itekako ali ne moze sa drzavnim organima koje kontrolise njegova sestra jer je predsednik vlade…

  5. Ovo isto kao i CarGo, koriste se ,, Rupe u zakonu“ koje premijer nikako da zatvori . Ili ih je premijer – ka namerno i napravila?

    1. Samo kada si iznad zakona mozas da iskopas „rupu u zakonu“ ali to tada nije drzava nego papaja drzava.

    2. Poređenje sa CarGo je prilično naivno. Radi se o budžetskom-našem novcu zato se reaguje i traži istina!

  6. Samo?! Za ono sto je ta firma uradila po pitanju IT za drzavu Srbiju je to mnogo malo para…
    A uostalom to je sasvim ok i legalno.da nije njegova firma bila bi necija druga koja bi se morala platoti za iste poslove.
    Podrzavam

  7. MARINIKA KADA CES DA POSTAVIS PITANJE POSLOVANJA DJILASOVIH FIRMI ,AKO SI PRAVEDNA I BORAC ZA ISTINU PA ONDA NEMA MILISTI ,ISTI ARSIN PREMA SVIMA DALI JE TO VUCICEV NRAT ANIN BRAT ILI DJILAS ,JEREMIC, BOSKO,TADIC PA DINKIC LABUS SVE LOPOVE U ISTI KOS A NE DA PROBIRAS TOG OCU TOG NECU.

    1. To je posao vlasti. A opozicija istrazuje zloupotrebe vlasti, samo zato sto vlast nece samu sebe proganjati, jer sto bi rekao narod „vrana vrani oci ne vadi“. A sto se Djilasa tice, taj posao je obavio Vucic, ustanovio i tacan broj ukradenih miliona, ali nikako da iznese dokaze, vec ko alapaca preko plota.

    2. Postavljanje pitenja o poslovanju Djilasa pre 15 godina bi bilo cisto gubljenje vremena za gradjane. Vazno je postavljati pitanje poslovanja onih koji to danas cine jer se trose pare koje sada svi mi uplacujemo u budzet i to moze da se zaustavi. A pitanjima poslovanja Djilasa treba da se bavi tuzilastvo a zasto oni to ne rade jasno je. Kome nije nek ih pita.

  8. Koliko puta je ova zena uhvacena u lazi i opet laze. Da li treba vlast kontrolisati,da ali ovo je vec smesno. Sve sto Đilas naredi ona kaze. Ne znam zasto se njoj daje tolika paznja.

  9. Marinika ovim raskrinkavanjima direktno bruka sve gradjane Srbije koji shvataju koliki su ovi na vlasti monstrumi, ali i dalje sede kući kao zdepi umesto da izadju u milionima i pridruže joj se. Ako ako Marinika, samo napred, pokaži koja je zdapi junački srpski narod koji ne sme da se suprotstavi šačici imbecila koji ga pljačkaju.

  10. Ova Marinika je ili marginalac u ovakvim poslovima ili namerno blefira.

    Da se razumemo, uopšte ne isključujem kršenje zakona u ovim poslovima, sve do kriminala. Medjutim, otkrivanje takvih radnji je mnogo složenija radnja od ovoga što radi Marinika. Ovo što ona radi malo vredi a nanosi ozbiljnu štetu opoziciji. Izgubljeno poverenje se samo potvrdjuje.

    Firma Asseco je dosta ozbiljan igrač na IT tržištu u mnogo zemalja. Ovo kako ih Marinika opisuje ispada da su nenormalno naivni. Ma nema govora o tome. To što se radi je samo dizanje galame i talasanje, kao što je na ovom forumu, i tu je kraj. Sledi naredno talasanje, verovatno slično.

    Ako postoje osnovi sumnje neka to dostavi tužilaštvu ili neka takve dokaze sa pravnicima (ozbiljnim) javno iznese. Da vidimo to.

    Ovo što je uradila je za u korpu za otpadke.

Ostavite komentar


Politika

Srbija "zarobljena u topolom zagrljaju" sa Rusijom: Sagovornici Danasa o neuvođenju sankcija Rusiji i Severnoj Koreji 10

Srbija „zarobljena u topolom zagrljaju“ sa Rusijom: Sagovornici Danasa o neuvođenju sankcija Rusiji i Severnoj Koreji

Zvanični Beograd još jednom nije uskladio svoju spoljnu politiku sa Evropskom unijom jer nije prihvatio poslednji paket sankcija Rusiji i Severnoj Koreji, dok su sve druge zemlje kandidati za članstvo u EU to uradile. Sagovornici Danasa smatraju da to pokazuje odustajanje Srbije od evropskog puta, dok istovremeno ostaje u "zagrljaju autoritarnih vlasti u Moskvi".

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.