Tepić (SSP) poručila Brnabić da ubistvo Vučića ne priprema niko, a da nasilje sprovodi jedino vlast 1Fotografija iz arhive SSP/M. T.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić poručila je danas predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić da ubistvo predsednika države Aleksandra Vučića ne priprema niko, ali i da nasilje postoji već godinama i da ga sprovode „batinaši“ vlasti.

Tepić je u pisanoj izjavi navela da se u pojedinim medijima mogu videti naslovi gde se opozicione stranke optužuju da žele da likvidiraju neistomišljenike, kao i da je Brnabić „ponovila stotinu puta izgovorenu laž da u medijima gospodina (Dragana) Šolaka neko svaki dan poziva na ubistvo Aleksandra Vučića“.

„Izbrojali ste da se sprema, treća po redu, revolucija, što je siguran dokaz da halucinirate, jer vam se od protesta običnih i slobodoumnih građana koji su protiv rudnika litijuma, priviđaju ‘obojene revolucije'“, poručila je Tepić predsednici Skupštine.

Dodala je i da Brnabić „nikako da kaže“ ko je do sada osumnjičen i osuđen za „sve te pokušaje ubistva“ Vučića.

„Zašto policija ne uhapsi i (Dragana) Đilasa i Šolaka – koga je čak lično naveo kao organizatora ubistva? Pa gde je ovde država, gospođo Brnabić? Gde su institucije da ove zaverenike i njihove saradnike odmah pohapse“, upitala je ona predsednicu Skupštine Srbije.

Tepić je zatražila i odgovor kako će Vučić za nekoliko dana da ugosti predsednika Francuske Emanuela Makrona „ako se ovde sprema ubistvo predsednika domaćina?“.

Dodala je da nijedna ozbiljna država na svetu, „među koje sasvim sigurno spada i Francuska“, neće dozvoliti svom predsedniku da putuje u drugu državu čiji predsednik javno objavljuje da se sprema njegovo ubistvo.

„Ako gospodin Makron dođe, a doći će, biće to potvrda da je ovo još jedna, ko zna koja već po redu, vaša kukavička laž, za koju ćete odgovarati“, navela Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari