Teške dileme pred Srbijom: Sankcije Rusiji i priznavanje nezavisnosti Kosova

Ostavite komentar


  1. Srbija može i da zarati i sa Rusijom i sa Kinom, ali u EU neće ući. Uslov za EU

  2. Te teme i odluke su pred Vućićem i klikom,kojom drži vlast.A ne pred Srbijom.Naslov je spin i preusmeravanje suštine a ona je zapravo da je Vučić taj kog ove odluke isključivo čekaju.O svim posledicama u dogledno vreme.Stay tunned

  3. Ni Srbija, ni Kosovo. Ni EU, ni Rusija. Ni istok, ni zapad. Ni standard, ni sloboda. Ni lepo, ni dobro…..

  4. dileme,još teške..ne,ne, on se saginjati neće..reći će im on : njima tamo i onima onamo,a i tamo nekim, samo da završi sa ispitnim rockom!!!!!!

  5. Sankcije Rusiji su nemoguća misija. Vučića ne zanima EU već njihove pare. A , kada 300.000 ljudi koji rade u zapadnim firmama ostane bez posla , tim istim će opet biti krivi EU I Amerka zbog ,ničim izazvanim , sankcijama. Sačuvaj Bože I pomozi. A , pomoći nam nema.

  6. Pa neka se posavjetuje sa Dodikom. To znaci da uvede sankcije i da kaze da on to nije uradio da je to uradio Rasim Ljaic i da se on stime ne slaze.

  7. Mozda ce zvucati malo pateticno,i opoziciono,u sta ne bih da vas sve uveravam,iz razloga posto trenutno ne zivim u Srbiji.Ostavka je najbolje resenje,nema prenemaganja,donosenja presudnih odluka.Stepen krivice i opravdanja,sve u jednom potpisu.
    Razmislite malo o mom predlogu,kostace nas novi izbori,imacemo vise vremena za te tako jako vazne odluke,a mozda nam se i posreci ovaj put.Pozdrav iz dijaspore

  8. Koji evropski put. Evropski put je za nas zatvoren odavno. Nismo mi ni tamo ni ovamo

  9. Он је већ одлучио, немој мене да петља у то…. како год да одлучи мени ће бити лоше, као и овима са пола мозга што вуку на једну или другу страну…. живели…

  10. Следеће недеље Вашингтон признаје Тексас.

  11. Uvesti sankcije Rusiji, priznati nezavisnost Kosova i konačno krenuti napred. Rešena dilema!
    A svi desničari – i SPC skupa s’njima- lepo da se presele na Kosmet i neg se tamo množe, pa će možda jednog dalekog dana vratiti Kosmet Srbiji.

  12. Vučić voli da pravi dramu a odgovor se zna nema sankcija za Rusiju i nema prijateljastva sa Nemcima

  13. Dosta više sa pritiscima. Srbija da se okrene 100% EU ili Rusiji. Ako želimo U sferi Rusije prekinuti odmah put ka EU ili prekinuti sa Rusima i nastaviti ubrzano ka EU. Zar je to tako komplikovano.

  14. Znaci treba da priznamo Kosovo kao uslov za evropsku uniju. E pa nećemo u propalu evropsku uniju. Kad nas nisu do sada primili i nece nas primiti. A uskoro ce se EU raspasti.

  15. Kako bese slogan…?? I Kosovo-I Rusija…!! Tada je bilo lako izbacivati parole. Hajd sad, uz nade da se provucemo kao pas kroz rosu, uz podrsku SPC i ev. opstenarodne litije…!!

  16. Traziti od svih clanica EU da povuku priznanje Kosmeta, kako bi usli u EU i uveli sankcije Rusiji. Do tada nista…

  17. Sad je 1948, samo smo mi manja zemlja, a rusija mnogo jaca. Bice surovi prema svima koji su izneverili njihovo gostoprimstvo i poverenje. Bice mnogo gadno.

  18. „… i svog tradicionalnog prijateljstva sa Rusijom za Prokleta/Protekla decenija“

  19. Srbija da izabere stranu ili će se suočiti sa agresijom zapada i pripajanje kolonijama. Kao 1939. Ko kaže da se istorija ne ponavlja?

  20. Nisu ovo nikakve dileme,to ne sme i nece se desiti.
    Mozda su dileme za vlast ali za gradjane i srbe dileme nema.

  21. Hahah bas su teske dileme. Sta god da izaberemo nagrbusicemo. Pa kad je vec tako da barem ostanemo dosledni precima nasim.

  22. Od nas se uopšte ne traži da formalno priznamo Kosovo nego da im više ne pravimo smetnje u integracijama.
    Inače, uopšte mi nije žao Vučića, sad će da mu se obije o glavu sve ono što je naopako radio.

  23. Niko bolje ne siri to famozno prorusko raspolozenje, od ovih pronato eksperata, nevladinih organizacija, i tzv slobodnih medija…
    Bravo najstori doveli ste podrsku za Eu na 30% posto a pro Nato uskoro ide na statisticku gresku….samo jako

  24. EU -ovska demokratija je diktatura.Naime, clanice EU su clanice NATO acresorske organizacije. Sta vise reci?

  25. Nek on AV odluči , porfirije posveti a ana brnabić saopšti narodu onako jasno , vulin i đuka nek kažu da su za sve krivi neša i hrkalovićka

  26. Priznala vam braća Kosovo. Pokazali su se i kad smo se borili za Kosovo i sad. Sve je interes. Od Rusije nećemo imati ništa uskoro, jer neće imati ni za sebe, a od EU hoćemo. Ne daj Kosovo, sankcije Rusiji i da idemo dalje.

  27. Pa. to smo znali pre 20 godina da ce nasi nama da stave glavu na panj zbog zapada …nisu stigli od lopovluka da se probude na vreme…..

  28. Gospodine predsedniče mi vas nismo birali da priznate Kosovo i da ratujete protiv Rusije nego da zastupate srpski narod. Ako niste za to sposobi ostavku i pustite sposobne

  29. Sve i da priznamo Kosovo i sankcije Rusiji opet nismo članica EU. Znači imaju još neke ucene i ko bi znao dokle će to ići.

  30. Vucko, brate moj „Nista briga, nista stres ako pijes Kras-ekspres“. Pusti bre Srbiju, Rusiju, cuvaj zdravlje.

  31. Referendum, neka narod odluci. Ovo je suvise vazno da bi bilo koji pojedinac (predsednik) stavio sebe u situaciju da ga istorija (u zavisnosti sta odluci) pamti kao onog sto je „izdao“ ili „unistio“ zemlju

  32. Rusi su nam u srcu po rodjenju, a azdaje sa zapada navaljuju ko hijene, demokratski nema sta

  33. Zapanjujuća je sličnost između Vučića i muve zunzare: uleću uglavnom gde i kad ne treba i onda u paničnom letu udaraju u zidove, tražeći izlaz.

  34. Jedini spas za Srbiju da ti podneseš neopozivu ostavku, pa da počneš da trošiš bogastvo koje si od nas pokrao. Evropski kulovi traže da činiš zlo Srbiji, jer samo tako hoće da te podrže.

  35. Kao kompromis predlažem sankcije Kosovu* i priznavanje Rusije.

  36. Nisu to dileme pred srbijom već pred njenim vlastodršcima. Ništa se građani tu ne pitaju, ne odlučuju i ne izdaju. To je posao vlasti.

  37. Nema sankcije Rusiji i nema nezavisnost Tzv Kosovo i tacka , o tome narod odlucuje i niko drugi

  38. Naše rukovodstvo se svelo na obične Babe narikače. Te teško ovo,te ono, a sa predsravnikom EU peku se ćevapćići!?

  39. Da Vučiću….politika traži i mudre ..konačne odluke !
    U Evropi smo geografski ..nedostaje i politički … A što se Kosova tiče ..zahvali pokojnom S Miloševiću …što je rasturio Jugoslaviju.Stiglo Kosovo na naplatu …normalno…iako ti to ne razumeš.
    Okani se politike .Ti si Srpski Alkapone…koji nam zarobljava i prodaje državu.
    Nestani !!!

  40. Odavno je AV dao Kosovo,da nije tako mogao bi da uđe na Kosovo kao i njegovi akoliti.

  41. Razočaravajuće. Kad vidite dvojicu kako se tuku na sokaku, šta Vam prvo pada na pamet? Da se opredelite za jednog od njih? Ili da pokušate da ih smirite i pomirite, a ako ne možete ni to, onda da ih zaobiđete? Kad god čujem priče o tome kako moramo da se opredelimo za jednu od tuđih stolica, uplašim se od utiska da mi, a pre svega naši političari, uopšte nismo normalni, i da smo prestali da budemo ljudi.

  42. @night tica
    Više je nas koji to nećemo zato se ti lepo preseli na zapad pa tamo pevaj sa njima a ako već jesi, onda smanji doživljaj oko našeg odlučivanja.
    Inače, za sankcije Rusiji kakogod, a za KosMet naravno da mora referendum, pa da vidimo.

  43. EU, SAD i VB das isplate ratnu odštetu Srbiji, da priznaju Srbiju u njenim ustavnim granicama (sa KiM) pa onda dalje da razgovaramo.

  44. Aj da prestanete lagano da nas navikavate i plašite kapitulacijom koji ste davno prihvatili. Sačekajte bar da vidimo hoće li Putin ući ili neće u Trst. Ako ne uđe nije bitno kosovo ni sankcije, neće nas biti.

  45. Nikad priznati Kosovo… Nikad sankcije Rusiji…. Zapad je preterao… Oni su fašisti…

  46. Sam Vučić je doveo do ovakve situacije. Nemoj da u to mesa narod, neka sam vadi vruće kestenje.

  47. Ja nisam cuo da je Vucic ovlascen da ima „dilemu“ Kosovo. Kosovo i Metohijs nikad nije nitice biti „dilema“ vec je to zauvek teritorija Republike Srbije. Vucic da postuje stav svog naroda, crkve, i dokazane prijatelje i pre svega da postuje Ustav RS.

  48. Pa sto si dozvolio da dodjes do tih dilema? Sve uradila prethodna vlast a? A ti toliko nemocan nisi mogao da raskines sve te sporazume nego ih samo dovrsavas I overavas. Koga se ti plasis, saveza u raspadu, ili mislis li da se nekom iz komsiluka ratuje? Nismo mi toliko bitni I zato raskidaj sve te sporazume, okani se EU, prestani da nudes toliko prpator, daj da jednom gledamo sebe I svoje interese. Osim ako nisi veleizdajnik I namerno radis za njih zbog neke dobiti, e to je drugo

  49. Pa receno je da Srbija nikada nece priznati Kosovo i uvesti sankcije Rusiji
    Ako to uradimo ona je Solc predsednik Srbije

  50. Kakve dileme? Zamajavanje naroda. Odavno je priznao Kosovo samo je strah to obelodaniti narodu. Sada pokušavaju da „smeškaju“ javno mnjenje jer se plaše linča.

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.