Ujedinjeni regioni Srbije su sve jači i funkcionišu u svim gradovima i opštinama u Vojvodini. Izgleda da oni koji su se preračunali sada žale zbog toga. Kukavičja jaja su se izlegla. Zanimljivo je da nekoliko meseci nakon istupanja iz URS počinju, valjda instruisani od njihovih nalogodavaca, da pokazuju nervozu. Izbori će sve pokazati – i ko je ko i ko je šta radio i uradio. URS će napredovati, videćete rezultate u Novom Sadu, Somboru, Zrenjaninu, a oni koji su pojurili ka foteljama nestaće sa političke scene.

 Dobro je da nisu više sa nama, jer nama ne trebaju foteljaši koji jure za ličnim interesom, već ljudi koji se bore za ideje, kaže za Danas Saša Pavlov, prvi čovek pokrajinskog odbora G17 plus i član Predsedništva URS, povodom izjava bivših funkcionera G17 plus, koji su na jučerašnjoj konferenciji za novinare Demokratske stranke u Novom Sadu optužili svoju bivšu partiju i URS za političku nedoslednost i saradnju s pogrešnim pojedincima i strankama.

Upitan da li je tačno to što je naveo bivši šef poslaničke grupe G17 plus u Skupštini Vojvodine Aleksandar Radonjić, da je G17 plus napustilo oko 1.000 članova i funkcionera i prešlo u DS, uključujući i kompletne odbore, poput onih u Bečeju i Adi i kada se to dogodilo, Pavlov odgovara da jedni odlaze, a drugi dolaze. „Oni kao Radonjić, Mitrović i Kaurić, koji menjaju stranke da bi sačuvali funkcije i privilegije, nisu nam ni potrebni“, kaže Pavlov.

Bivši predsednik PO G17 plus i potpredsednik Skupštine Vojvodine Branimir Mitrović odbacio je optužbe lidera URS Mlađana Dinkića da DS nije uradila dovoljno za Vojvodinu i rekao da upravo on i G17 plus „nikada nisu imali senzibilitet za Vojvodinu i za regionalizaciju“. Takođe bivši predsednik Pokrajinskog odbora Goran Kaurić optužio je Dinkića da je kao čovek koji je odlučivao o finansijama u Srbiji bio „oštri centralista koji nije mario za interese Vojvodine i lokalnih samouprava“. „A sada se on pojavljuje kao Robin Hud i nekakav spasilac lokalnih samouprava i Vojvodine“, rekao je Kaurić. Bivši šef poslaničke grupe G17 plus u Skupštini Vojvodine Aleksandar Radonjić optužio je svoju bivšu partiju da iz NIP nije izdvajala sredstva za Vojvodinu, i naveo da Novi Sad, iako je u periodu od 2008. do 2010. podneo 125 projekata, nije dobio sredstva ni za jedan projekat.

Razbijeni prozori na prostorijama DS u Beočinu

Novi Sad – Nepoznate osobe razbile su prozore na prostorijama Opštinskog odbora DS u Beočinu, saopštio je juče funkcioner Pokrajinskog odbora DS Aleksandar Radonjić. Radonjić je na konferenciji za novinare rekao da je to treći put za kratko vreme da se dešava sličan incident u Beočinu. On je pozvao nadležne da hitno pronađu počinioce tih napada. Beta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari