Tišma: Vojvodina je izgubila svoj identitet, postala je međuprostor

Ostavite komentar


  1. Ja sam srbin iz vojvodine. Biću iskren, vojvodina je izgubila svoj identitet dolaskom izbeglica 90 godina jer su doneli narav koja nije vojvodjanska. Nisu hteli da se prilagode nama, čast izuzecima. I najviše ih je došlo u vojvodinu, zato što je bila najrazvijeniji deo srbije.

  2. „Ja sam apatrid, moja zemlja više ne postoji. Bio sam Jugosloven, i to sam i ostao“, rekao je Tišma.
    ———————-
    Ovoliko „filozofskog brabonjanja“ da bi nam uvaženi gospodin Tišma stavio do znanja da je apartid?! Da mu se gade „patrijarhalni stereotipi“ poput „otadžbina, nacija, vera“?! Da li time, nas ostale i „zaostale“ gospodin Tišma kažnjava? Ovaj „konceptualni umetnik se, očito, „odlepio“ i pobegao od tih „stereotipa“, Verovatno, već plovi medjuplanetarnim prostorima odakle nas potcenjivački posmatra? Meni, on, ipak, liči na još jednog okasnelog „skojevca“ koji izliva svoju žuč oplakujući smrt jugoslovenskog Luja XIV i države po njegovoj meri. A takvih je popriličan broj u ovoj „stereotipnoj“ tvorevini. Pitam se, koga je briga za to kako se gospodin Tišma oseća? Koga je briga šta je izgubio i kroz koje magline ON danas prolazi? Svako ima prava da se oseća i deklariše prema svojim sopstvenim osećanjima, svako ima prava na svoje lične frustracije ali, od toga praviti „filozofiju“ i sebi pridavati toliko važnosti?! Mislim, smešno je.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.