"Toboganima i mađioničarem Vučić opstruiše protest protiv litijuma u Smederevskoj Palanci" 1foto: Vojin Radovanović/Danas

„U strahu od pobune građana koja se dešava širom Srbije, Aleksanar Vučić je izdao naređenje svim svojim lokalnim odborima da na svaki način opstruišu i onemoguće održavanje protesta. Na šta su sve spremni govori slučaj iz Smederevske Palanke u kojoj je skup uredno prijavljen policiji u ponedeljak za četvrtak u 19 časova, a o svemu je obaveštena i javnost jer od tada traje pozivanje građana da dođu i izraze svoj protest“, saopštio je predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović, jedan od govornika na za večeras najavljenom skupu u Smederevskoj Palanci.

Dodaje da danas, dakle na dan održavanja skupa, na istom mestu je za 18 i 30 hitno organizovana dečija igraonica sa animatorima i mađioničarima, kao i sa toboganima na naduvavanje.

Predsednik opštine, Nikola Vučen, je o tome obavestio na svom Fejsbuk nalogu i naveo je da je to deo manifestacije „Kulturno leto“ iako u zvaničnom kalendaru jasno stoji da za taj dan nije predviđena nikakva aktivnost niti je do jutros bilo reči da se išta tog tipa sprema, napominje.

"Toboganima i mađioničarem Vučić opstruiše protest protiv litijuma u Smederevskoj Palanci" 2
foto: Printscreen

„Jasno je da vlast zloupotrebljava decu i da praktično organizuje kontramiting krijući se iza mališana. Ovako nešto svojetveno je jedino uplašenim kriminalcima koji u strahu od hapšenja znaju da se sakriju iza žena i dece ili da nasumično uzmu taoce. Upozoravam Aleksandra Vučića da se ne igra i da ne pokušava da zapali vatru građanskih sukoba u Srbiji. Neka priveže besne pse koje je pustio sa lanca jer jedino je on odgovoran za sve što će se u narednom periodu dešavati. I neka se ne nada da će bilo ko nasesti na provokacije, jer odavno je narod njega provalio i svaki dan mu poručuje. „Car je go!““, poručuje Parović.

Kao govornici na protestu najavljeni su, uz Parovića, i predsednik ekološkog pokreta „Tvrđava“ iz Smedereva Nikola Kolja Krstić i diplomirani inženjeg tehnolog Dragoslav Ristić. Protest je najavljen za 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari