Topalko nije jedini, i drugi estradni umetnici u kampanji: Husa podržao Uniju Roma Srbije čiji je i kandidat, uz njega i druge kolege 1foto: Printscreen/YouTube/Agelast

Husein Alijević Husa, estradni umetnik, pozvao je građane da podrže listu Unije Roma Srbije na izborima za Skupštinu grada Beograda čiji je kandidat za odbornika.

Alijević Husa je u video obraćanju rekao da je romski narod poznat kao najveseliji, najemotivniji, kao narod punog srca sa mnogo duha.

„Taj duh prepoznatljiv je bukvalno u svim sferama, naročito u sferama muzike i filma. Ali romski narod je i narod koji možda najviše i pati, koji je najviše na rubu egzistencije. Naročito u ovim našim prostorima se godinama nosi sa diskriminacijom. Narod kome nije toliko bitna politika koliko je bitan život njihovih bližnjih. Ali poltika je jako važna“, navodi on.

Husa dodaje da u ovim danima „imamo sreću da se nakon mnogo godina romska unija ujedinjuje“ i da „konačno izlazi na izbore“.

„Važno je da shvatite da kao što nas ima u kafani, kao što nas ima na filmu, kao što nas ima u pesmi, da treba da nas ima i tamo gde ne se neke stvari odlučuju koje se jako tiču i nas. I zato 2. juna izađite na izbore i zaokružite broj 10. Glasajte za romsku uniju, jer i mi smo Beograd“, poručio je Husa.

Husein Alijević Husa javnost pamti iz devedesetih godina kada je bio deo dens pop grupe „Beat street“, čija je najpoznatija pesma „Opsesija“. Takođe, veliku popularnost stekao je tumačeći ulogu pevača Džeja Ramadanovskog u filmu „Nedelja“.

Husa nije jedini estradni umetnik koji se aktivno uključio u kampanju, njegov kolega Milan Topalović Topalko pozvao je birače da izađu i glasaju za opozicione lidere u Novom Sadu.

Podršku konkretno Uniji Roma Srbiji dali su još neki estradni umetnici, a među njima i Adil Maksutović, Ivan i Dušan Kurtić, Vanja Lakatoš, Marko Šabanović, Emir Habibović, Nadica Ademov, kao i voditelj Zoran Pejić Peja.

Oni su učestvovali na jučerašnjem događaju povodom 20 godina ove stranke.

„Izuzetno mi je drago da se pojavila grupa ljudi koju je ujedinila ideja, da romske probleme rešavaju Romi“, rekao je Adil Maksutović i dodao da je afirmacija mladih Roma i Romkinja od suštinskog značaja za napredak celokupnog društva.

Ivan Kurtić i Marko Šabanović su na romskom jeziku pozdravili ideju URS-a za ujedinjenjem romske zajednice i dali svoju punu podršku. Dušan Kurtić, Emir Habibović i Vanja Lakatoš su se složili oko činjenice da samo zajedničkim snagama i isturanjem mladih, talentovanih i obrazovnih Roma u prve redove, ova zajednica može doći na mesto koje svakako zaslužuje, preneo je Telegraf.

Spisak kandidata za gradske u opštine u Beogradu pročitajte ovde.

Spisak izbornih listi i kandidata za gradonačelnika na izborima za Skupštinu grada Beograda pročitajte ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari