Članovi Vlade Srbije, predvođeni Ivicom Dačićem, juče su u dvorištu sedišta Vlade u Nemanjinoj 11, položili venac na spomen-ploču premijeru Zoranu Đinđiću, ubijenom na tom mestu 12. marta 2003. godine. Na vencu je pisalo „Doktoru Zoranu Đinđiću – Vlada Republike Srbije“.


Počast tragično stradalom premijeru odali su prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić, potpredsednik i ministar rada i zapošljavanja Jovan Krkobabić, potpredsednica zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić, kao i ministri poljoprivrede Goran Knežević, građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić i prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović. Takođe, poštu ubijenom premijeru odali su ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović, zdravlja Slavica Đukić Dejanović, energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, omladine i sporta Alisa Marić, kao i generalni sekretar Vlade Veljko Odalović. Predstavnici Vlade nisu davali izjave za medije.

Prethodno je delegacija URS, predvođena Dinkićem, položila venac na Đinđićev grob u Aleji velikana. Počast premijeru nešto ranije je odao Zoran Živković, lider Nove stranke, kao i članovi Đinđićeve vlade Gordana Matković, Aleksandar Vlahović, Slobodan Milosavljević, Goran Pitić, Dragoslav Šumarac, a oko 10 sati venac je položila i njegova majka Mila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari