Trajković sa Jakšićem na Merdaru: Ponovo nas zadržali „po nalogu odozgo“ (VIDEO) 1foto FoNet/TV FoNet

Nakon što je juče na putu ka Beogradu sa prelaza Merdare saopštio da je zadržan od strane srpske policije, Momčilo Trajković, koji večeras putuje u suprotnom pravcu, oglasio se sa istim navodima, sada u društvu Marka Jakšića iz Pokreta Srba sa KiM Otadžbina.

Trajković i Jakšić boravili su ove nedelje u Beogradu u sklopu delegacije Srba sa Kosova koja se tamo sastala sa članovima inicijative ProGlas.

Cilj susreta, kako je saopšteno, bila je razmene mišljenja o kosovskom pitanju i demokratskim procesima u Srbiji.

Večeras, pri povratku iz Beograda, predsednik Srpskog nacionalnog foruma iz Gračanicese oglasio sa prelaza Merdare u društvu Marka Jakšića, a sa navodima da su ih srpski policajci zadržali, piše KoSSev.

„I večeras na Merdaru, po nalogu „odozgo“, od strane srpske policije zadržana dva ‘strana plaćenika i izdajnika’, Marko Jakšić i Momčilo Trajković!“, naveo je u objavi na Fejsbuku.


„Čekamo da se smiluju i puste nas da nastavimo put i odemo kući. Koliko ćemo čekati – ne znam. Koliko god čekali izdržaćemo“, naveo je Trajković u video poruci na Fejsbuku.

On se samo dan ranije, tada na putu ka centralnoj Srbiji, takođe oglasio sa Merdara uz navode da je zadržan.

„Ne možeš da uđeš u sopstvenu državu, to je neverovatno… Sedam godina oni mene maltretiraju, šta ću“, naveo je u video obraćanju.

Tvrdi da je revoltiran dugim čekanjem zatražio od policije da mu vrati dokumenta kako bi se vratio nazad u Gračanicu, a da su se „tek tada ovi ‘odozgo smilovali’“ da ga puste da nastavi put prema Beogradu.

„Bez ikakvog objašnjenja nastavljaju da maltretiraju svoje ‘unutrašnje neprijatelje’, ‘političke neistomišljenike!? Mene već sedam godina“, poručio je tada Trajković.

Ipak, naglasio je da su se policajci na Merdaru „korektno“ ponašali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari