Traži se veštačenje snimka napada na novinarke Pinka 1Foto: Fonet

Početak suđenja Dejanu Vulićeviću (46) iz Lučana zbog sumnje da je fizički napao novinarke TV Pink Gordanu Uzelac i Maru Dragović tokom protesta Dveri u septembru prošle godine, zakazan je za petak u Višem sudu u Beogradu.

Vulićevićev advokat Dobrosav Crepuljaverić kaže za Danas da će na sudu dokazati da je njegov klijent nevin i da nije udario novinarke.

– Tražićemo veštačenje snimka koji se vrteo na televiziji Pink, na kojem se ne vidi da ih je on udario, iako u ovom mediju tvrde drugačije. Sudski veštak je naveo i da su novinarke zadobile lake telesne povrede, ali je pitanje i kako su ih zadobile – kaže Crepuljarević.

Podsetimo, list Danas je pisao da novinarke Televizije Pink koje su napadnute tokom protesta Dveri 16. septembra, nisu zadobile teške telesne povrede, kako su uporno ponavljali funkcioneri vlasti i režimski mediji. Gordana Uzelac nije imala potres mozga, niti je Mari Dragović polomljeno rebro, navodi se u medicinskom izveštaju sudskog veštaka Branimira Aleksandrića, koje je zatražilo Više javno tužilaštvo, a u koji je Danas imao uvid. Novinarke su nakon incidenta tri dana ležale u Urgentnom centru, a posetio ih je lično i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući težinu njihovih povreda, koje su kasnije u zvaničnom medicinskom dokumentu opovrgnute. Zbog činjenice da smo otkrili da je vlast preuveličala težinu povreda novinarki režimskog medija a istovremeno umanjila ili negirala napade na novinare kritičkih i objektivnih medija, list Danas je danima bio meta kampanje na ružičastoj televiziji.

Povodom početka suđenja javnosti se obratio i lider Dveri Boško Obradović.

„U petak je zakazano suđenje za navodno prebijanje novinarki TV Pink, iako je sudski veštak zaključio da novinarke nisu imale teške telesne povrede. Jasno je da je sve bilo predstava sa ciljem da se etiketiraju Dveri. Kada je ovaj izveštaj veštaka objavljen, mašinerija vlasti se obrušila na sve savesne novinare koji su to preneli, što govori ne samo o načinu na koji žele da diskredituju pravu opoziciju već i o načinu na koji žele da ućutkaju nezavisno novinarstvo“, naveo je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari