Treći dan rasprave o formiranju Anketnog odbora koji treba da se bavi nedavnim masakrima 1foto FoNet Zoran Mrđa

Poslanici Skupštine Srbije danas nastavljaju raspravu o formiranju Anketnog odbora koji bi trebalo da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do dva masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar i u selima oko Mladenovca.

Predlagač Radomir Lazović, poslanik Ne davimo Beograd tokom jučerašnje rasprave pozvao je poslanike vlasti da zaustave mašineriju mržnje i nasilja.

On je poručio naprednjacima da su oni izvor pravog nasilja u društvu. To nasilje, kako je rekao, potom se iz Skupštine prenosi na štampane medije, pa političari u televizijskim programima razglabaju dalje o tome, što se onda prenosi na društvene mreže, pa na ulice.

Lazović je naveo da svaki poslanik vlasti koji se javi pokušava da dokaže da neko predsedniku želi zlo, ali da njemu niko ne žli zlo. A naelektrisanu atmosferu do pucanja izazvalo je njegovo čitanje tvitova koje članovi SNS kače na društvenim mrežama, a na račun opozicije. Naprednjaci su na to burno reagovali, a Lazovića je ispred parlamenta sačekao jedan od autora uvredljivih tvitova Janko Langura u nameri da se obračuna sa njim.

Iako o samom formiranju anketnog odbora nije bilo mnogo reči i, u pauzama prepucavanja i replika, moglo se ipak nazreti da će većina poslaničkih grupa podržati taj predlog . Anketni odbor će činiti predstavnici svih poslaničkih grupa, rad će biti oročen na 30 dana, a predsednik bi trebalo da bude iz redova opozicije.

Današnja sednica počela je poslaničkim pitanjima, a ovo je treći dan rasprave o ovoj tački.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari