Trifunović: Nismo gadljivi na opoziciju, ali jesmo na nerad

Na večerašnjem građanskom protestu opozicionim strankama će biti predočeno šta se od njih očekuje

Ostavite komentar


  1. Svake subote sam na protestu, međutim kada bih na kamionu video Đilasa bilo bi mi isto kao Vučić da se pojavio. Odvratni ste svi do jednog. Ovo nije protest kojim ćete vi uzjahati ponovo, ovo je protest koji treba da omogući novim i kvalitetnim ljudima da isplivaju. Da ste pametni svi biste se povukli sa čela svojih partija, ali ste toliko nemoralni, bezobrazni i pohlepni da to ne vidite kao dobru opciju. Hoćemo mlade i poštene ljude, ne plave(sns), žute(bivši ds) i crvene(sps).

    1. Gresis, svi, ali bas svi treba da ss ujedinimo protiv ove pošasti i tu ne sme da bude nikakvo: da, ali…. To bi bilo isto kao kad bi vanzemaljci napali Zemlju, A Rusi i Ameri krenuli da sa prepiru da li zajedno treba da odbrane planetu. Svakako da ce ovakve prepirke udaljiti neke ljude od protesta. Jedinstvo nam je neophodno, u protivnom Vucic ce jedini profitirati. Ako sad odustanemo nema šanse da se Vucic povuce sa vlasti u narednih 10 godina.

      1. Da se ujedinimo svi pa da prodjemo kao posle 5 oktobra! Koliko vidi klika koja je do juce bila na vlasti i radila kombinacije, sada protestvuje protiv sadasnje ekipe koja im je preuzela poslve, sa ciljem da opet vrate loptu u svoje dvoriste. Na zalost, nema nam spasa, sve dok se kompletna politicka scena ne pocisti. I pozicija i opozicija! Pukli smo!

    2. Su ti mladi ljudi? Daj recite njihova imena i budite sigurni da su to oni i da su sposobni da vode zemlju?Nemam nista protiv. Kada su poceli protesti, receno je nema strsnackih obelezja, gradjanski je protest. Sta je sada? AV se izruguje organizatorima, Vi izjednacavate Djilasa i AV? Ovo krece u pogresnom pravcu. Ne svidja mi se. Svakako vidimo se veceras.

    3. Misliš li da mladi ljudi, bez radnog i životnog iskustva mogu voditi državu? Teško.

  2. Stvar je jasna kao dan.
    Ovde nema ko ili ne sme niko,da definiše objektivne probleme koji su jasni i vrapcima na granama. U stavri,ne da se problemi ne mogu definisati, oni ne smeju da se definišu. Jer ko bi ih definisao snosio bi veliku istorijsku odgovornost za izvršenje istih.Neće niko da hapsi, da sudi i presuđuje. Ne sme niko da se obračuna sa mafijom, nema niko petlju da otpusti hiljade politički podobnih ladoleža koju jedu zdravo tkivo ovog naroda. Nema tog junaka, niti je ga ikad bilo da kaže DOSTA i od sutra ja uvodim diktaturu koja ima za cilj izlečenje ovog bolesnog partokratskog sistema koji je rastao od Karađorđa do Vučića. Jer ovakvim putem krenuti je jedino opravdano ali niko ne vidi 100% uspeh. Srbija bi se možda zaglavila u živom blatu svojih klasnih međusukoba. A isto tako međusobno idejno mrcvarenje kako i kuda, proizvodu haos i odlaganje surovih reformi koje ništa dobro ne obećavaju.Sve ovo opozicija dobro zna. Zato i ćutu. Zato Vučić će još dugo vladati ne činjenjem reformi državne,nacionalne, privredne, ekonomske svere. Ovo vodi ka totalnom kolapsu sistema. I tako ćemo postati protektorat Evrope ili Risije a možda i Kine, a možda i svih njih zajedno..

    1. Bravo za komentar ! Niko nema petlju da se suprostavi mafiji i izbaci parazite iz državnih ustanova i firmi. Korumpirani političari su samo korumpirani ljudi- ne mogu oni nepošteni povesti narod u bolji život. To je utopija. Ekspertska vlada je jedino rešenje uz proglašenje vanrednog stanja dok se svi banditi iz sudstva, policije i vojske ne pohapse.

    2. U Srbiji institucije postoje samo na papiru, a zakoni se primenjuju selektivno bez obzira ko je na vlasti. Cela Srbija funkcioniše po principu „Ja imam čoveka“. Svi znaju, pozicija i opozicija, da bi u slučaju pokušaja uvođenja bilokakvog reda nastao pravi haos. Zato se slažem da nasm je jedina izvesna budućnost data u zaključu ovog komentatora.

  3. Na kraju krajeva citam dve „odvojene“ vesti:
    1. Bane Trifunović: Nismo gadljivi na opoziciju, ali jesmo na nerad
    2. Sergej Trifunović prihvatio kandidaturu za lidera PSG

    Volim kada porodice imaju biznis i vode „porodicni biznis“.

  4. Ja kad hoću da gledam glumce i pevače kupim kartu za pozorište ili koncert, a kad idem na politički skup onda želim da saznam kakve poruke i rešenja imaju političke stranke! Svaka čast braći Trifunović za aktivizam, ali ovo je vrlo problematična izjava koja diskredituje stranke i njihove lidere i kao da potiče iz Vučićeve kuhinje. Ako se SZS uskoro ne otrezni i ne preuzme vođenje protesta gledaćemo reprizu prošlogodišnjeg protesta kad su se dečurlija igrala politike i zabranjivala učešće strankama i stranačkim prvacima, pa je se sve završilo kao fijasko! Prisetimo se da je ovaj protest započet zbog Borkove razbijene glave, da je opozicija stožer i da stoji iza sazivanja i organizovanja protesta sa infrastruktorom svojih stranaka, da stranke i postoje da bi artikulisale volju građana i borile se za osvanjanje vlasti. Sad sve više stičem utisak da je neko uzurpirao i kidnapovao ove proteste.

    1. Bas suprotno. Problem kod nas Srba je sto ako si protiv necega uvek moras da budes za nesto drugo bez obzira koliko je to beznadezno. Tako je Vucic i zajahao na vlast, jer je bio jedina opcija (doduse veoma jadna) koja se nudila u datom trenutku. Ako vec nekog treba narod da dovodi na vlast, onda taj isti narod treba da dobije neka uverenja zasto to radi. Samo obaranje bilo koje vlasti je najmanji problem jer u drzavi kao sto je Srbija je vecina hronicno nezadovoljna-nema sa cim ni biti zadovoljna. Opozicija, ili bilo koji pretendent na vlast, makar bila i vladajuca stranka mora obecati narodu da ce mnogo stvari biti drugacije. I ne samo obecati, nego se potruditi da tako i bude. Ovako, cemo vecini sendvicara samo pomoci da presvuku dres, kao sto su hiljadu puta do sada i opet ce obican gradjanin koji ne zeli nekakvu pripadnost nekome ili necemu lagano ispusiti. Mora se naci nacin kako ograniciti uticaj paretija na zivot, narocito na lokalu gde one imaju status Bogova. Dalje, pridrzavati se zakona i da svako za svoje cinjenje, ili necinjenje na nekoj funkciji odgovara, ili bude nagradjen (u zavisnosti kako radi svoj posao). Ukiniti VD direktore, jer oni nisu nista drugo nego poslusnici partija koji nemaju nikakvu odgovornost za brljotine koje naprave.Pa da vidite, kada neko moze da odgovara za propuste i bahacenja kako ce sve na svoje mesto doci. Problem je sto ni jedna vlast to ne zeli da radi, jer je takav sistem najlaksi za prikupljanje glasova i raznorazne marifetluke. Uvesti pojacane kontrole drzave na lokalu i ako treba uvoditi nekakvu privremenu vlast sve dok se ne izbije iz glava da moze da se radi sta se hoce. I jos milion drugih stvari na nivou drzave treba menjati, ali mislim da ce to u Srbiji ici bas tesko sa trenutnim politicarima koji su se smucili i Bogu i narodu i sa cetvrtinom stanovnistva koja ne misli na neki visi intreres vec samo kako najlakse doci do odredjenih povlastica makar to znacilo i potpuno gubljenje nekog minimalnog dostojanstva.

  5. Kako da iznesu njihov program ako im se ne dozvoli da govore, rece g-dja Raskovic. Istina, iako o pomenutoj dami, kao i o partiji kojoj pripada-la nemam lepo misljenje. Hteo bih da napisem ovima koji koji podrzavaju mantru “ da ovi odu a da se oni ne vrate“, kao i botinama sns-a. 2012 godine koalicija DS-SPS-URS dobija vise poslanickih mesta nego 2008 i ima stabilnu vecinu za raliku od predjasnjih gde je imala jednig poslanika vise( zato je palma mogao da ucenjuje). Tadic odlucuje da nece ponovo sa Dinkicem i predlaze Dacicu da umesto URS-a napreave vladu sa koalicijim oko LDP-a. Dacic to odbija uz obrazlozenje ili Dinkic ili nema vlade na sta se Tadic povlaci kao mandatar i ulogu mandatara prepusta Dacicu. Dacic pravi vladu sa Dinkicem i vucicem a DS odlazi u opoziciju.Tako je bilo te 2012 godine. Nije vucic pobedio na izborima vec mu je Tadic omogucio da udje u vladu ne mogavsi vise da trpi lopovluke Dacica a posebno Dinkica.Tako to bese 2012 ali gradjani Srbije sa pamcenjem manjim od covekolike ribice zaboravise na to. Sta su demokrate uradile za 4 godina na vlasti( sa SPS-om i URS-om) ? Ukinuli nam vizni rezim, vratili Srbiju na svetsku politicku scenu, postali smo kandidat za clanstvo u EU, ucinili da sudska i izvrsna vlast rade svoj posao prilicno dobro( ne savrseno ali na ovo danjasnje bili su Danska), zaposljavali radnike preko biroa a ne ko ovi preo agencija koje vode oni sami, petostruko vise investicija a pet puta manje zaduzenja, davali deset puta vise za poljoprivrednike, povecavali penzije a ne smanjivali i mogu da nabrajam do sutra. Sto se Srbije u Nato savezu tice moram da podsetim gradjane Srbije na trenutno stanje( kosovo). Nece Srbija dugo u Nato, ne zato sto mi to necemo vec zato sto nas oni niti zovu niti hoce kao clana te alijanse. Vlast manipulse gradjanima clanstvom u Nato savezu u korist politicke manipulacije. Nece nas Nato sve dok se ne resi problem kosova, zato sto bi clanstvom u Nato-u Srbija mogla vojno da intervenise na kosovu bez straha da se Nato umesa( nema mesanja u sukobu clanice sa drugom clanicom) pogotovu sto kosovo nije clanica Nato-a. Sto se tice Gradjanskog protesta i ne mesanja opozicije, moram da kazem da takve budalastine odgovaraju samo vodji, da nece mozda Bane Trifunovic da nam vodi politiku i drzavu a Djilas da glumi u narodnom pozoristu. Nema nama napredka sve dok demokrate ne dobiju apsolutnu vecinu u vladi( a kakav smo narod pre cu ja postati presednik), nisu savrseni ali su jedino normalno i pristojno sto imamo. Da rezimiram, ucesnici protesta treba da podrze opoziciju da se skloni ovo zlo i obezbede fer izbori a onda glas onome za koga mislis da je dobar. pozzz

  6. Ako ste gadljivi na nerad, onda uzmite nešto pa radite korisno. Svi bi hteli da na račun naroda žive lepo i da ih drugi finansira, prošlo je to vreme.

  7. Bravo za komentar ! Niko nema petlju da se suprostavi mafiji i izbaci parazite iz državnih ustanova i firmi. Korumpirani političari su samo korumpirani ljudi- ne mogu oni nepošteni povesti narod u bolji život. To je utopija. Ekspertska vlada je jedino rešenje uz proglašenje vanrednog stanja dok se svi banditi iz sudstva, policije i vojske ne pohapse.

  8. Počelo je otimanje, glumci će tek da vide sa kime imaju posla. Pa nisu ti ljudi bezveze izgubili vlast, posebno Djilas. Jedini koji može da se izdvoji je Boško Obradović.

  9. Mislim da ce ovakvo prepucavanje sa opozicijom samo dovesti do razvodnjavanja protesta. Cekamo vec 20 godina, sto je citava jedna generacija, da se pojave novi ljudi (izuzetak su Radulovic i Jankovic za koje znamo kako su zavrsili). Koliko jos generacija treba da se izrodi da se neko pojavi i preuzme vodjstvo nad opozicijom?
    Ako su protesti vec poceli i sire se celom Srbijom, treba prihvatiti ono sto vec imamo i svakoga ko ih podrzava.
    Neslaganja i nesuglasica ce uvek biti ali dok cekamo da se svi usaglase i da se pojavi covek koji ce svima odgovarati, nas vise nece biti.

  10. Skupljajte peticije, otvorite sajt. Svi bi trebali da su dobrodosli na protestima.

  11. Treba nam lider, pod hitno i to žena lider pa da vidim Vucica, ,,zastitinika zena“ kako ce da je etiketira. Pa ako krene ono njegova onda na sva zvona o tome kako SNS ovci ne postuju zene i majke. Ajmo Marinika, Natasa, Sandra….nametnite se

    1. Bravo za komentar, žena nego šta jer navedenim damama je duplo teže pa se ipak bore koliko mogu.

  12. Sačekajte izbore vi koji organizujete i učestvujete u protestima,pa ako na izborima pobedi opet SNS menjajte narod, a na demokratiju zaboravite ako nema para niotkuda da je podrži…jedan je Soroš..bilo nekada u Beogradu…paljena je skupština i zažuteo se od jaja RTS …bilo nekad

  13. Opoziciju cine politicki izlizane face a kad su bili na vlasti nisu bili nista bolji od AV i naprednjaka. Narodu je dosta budalastina ali na zalost ne vidim nikoga ko bi mogao uspesno da vodi ovu zemlju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.