Trifunović o poruci Vučića: Kako neko ko vređa može da sluša

Sagovornici Danasa o poruci predsednika da ne bi razgovarao sa liderima opozicije već sa građanima koji protestuju

Ostavite komentar


  1. I ja bih razgovarao
    da mu javno kazem, ARGUMENTOVANO, da sve sto prica narodu NIJE ISTINA
    toga se on plasi, zna koliko je tanak

  2. Nestrpljiv sam da saznam iz kojih izvora se finansira kampanja Aleksandra Vucica koja siguran sam puno kosta .Ide da se bori za Srbiju kaze nas svevisnji a ja bih voleo da saznam gde ide da se bori i protiv koga jer bih mu se rado pridruzio da branim Srbiju,jer je Srbija i moja koliko i njegova.Kampanja koju vodi navedeni gospodin je sve drugo sem kampanja za buducnost Srbije.Kakva je buducnost Srbije ako je u njoj sve u rukama jednog neodgovarajuceg coveka za tako vaznu funkciju u kojoj ga kao podrzavaju zaljubljenici u udobne fotelje i privilegije koje one pruzaju,partijski kadrovi koji su spremni da zbog navedenog sve ucine za njega.Buducnost Srbije koju pominje je nesto sto svi pametni koji razmisljaju svojom glavom nikada ne bi pozeleli.Podrzavam govornike na protestu jedan od pet miliona jer ne zelim Srbiju kakvu je stvorio Aleksandar Vucic i jos goru kakvom bi je on ucinio.

  3. Evo kako je pisac, jednom davno, opisao individue kao što su AV, citiram: „Dubinska iskvarenost solipsizovanih bića očituje se u neprestanom strahu i samoobmanjivanju koje sopstvenu maloumnost, lažno predstavljenu kao pronicljivost, projektuju na okolni svet od koga se očekuje da bez pogovora izvršava naume pomahnitalih samovolja.“
    Da li stvarno neko koje je rayuman i staložen misli da se sa takvim, goreopisanim individuama ima šta, u razumnom kontekstu, razgovarati!?

  4. Ako je A.vučić pametan i ako želi da postane DRŽAVNIK i presednik svih građana Srbije, onda će usvojiti pametne predloge opozicije i građana ,
    a neće zvati lidere na tajne razgovore i imitirati neuspešnog S.Miloševića (koji je finanisirao opoziju u Rusiji da sruše Jelcina i Putina)!

  5. Test normalnosti (minimum 8 ) i mere za bolji život građana:
    1. progresivna stopa poreza (za one preko tri prosečna zarade) ,
    2. veća minimalna plata i penzija (70 i 60% od prosečene) ,
    3. prekovremeni rad duplo skuplji,
    4. skraćeno radno vreme za majke sa dvoje i više dece,…
    5. ravnopravni uslovi na medijima,
    6. neposredni izbori za sve skupštine,
    7. regionalizacija Srbije na 4 ravnopravne pokrajine (bez autonomije u državnim nadležnostima),
    8. poseban status KiM (sa ZSO) pod protektoratom EU i NATO,
    9. ujedinjenje Srbije i Srpske,
    10. obnova Parlamentarne kraljevine Srbije po uzoru na skandinavske.

    1. Nasa monarhija je bila apsolutisticka, tiranska i lopovska (i jedna i druga), pa ne vidim ni jedan jedini razlog za njenu obnovu. Porediti nas i Svedjane je … Odakle mislite da skupite novac za skraceno rano vreme majki sa dvoje i vise dece? Ili za znacajno povecanje plata? I kako cete bez rata rasturiti Bosnu? Vazno je da se pomenu Srpska i Kosovo, a pravda, ljudska prava, obrazovanje, o tome ni rec.

  6. Poceo sam redovno da citam clanke i narocito komentare na iste koji su u vezi ovih protesta. Narocito me interesuju sta kazu protagonisti/glasnogovornici istih. Kako zivim u UK vec preko 40 godina ne mogu da se otmem utisku a da to u zemlji ne stavim u vezu sa jednom UK partijom , koja je prisutna na svim izborima u UK – Monster Raving Looney Party. Slusajuci i citajuci imao sam utisak da je Srbija puna intelektualaca, magistara i doktora nauka svih vrsta, pa gde su takvi?

  7. Istina je uvek bolna. Zato i ne zeli da se sastane sa liderima opozicije i u razgovoru 1 : 1 cuje direktno u lice o sebi i svom ponasanju ( citaj: i o bulumenti koja mu izigrava kerbere ). To je jos jeda primer bahatosti, prepotentnosti i bezobrazluka.

  8. Osnovni problem je što je ova vlast svesna da nemaju pojma i da zato moraju da unište svaku kritiku upućenu prema njima. Prethodne vlasti su imale previsoko mišljenje o sebi pa nisu toliko marile za javnu kritiku.

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.