Trifunović uzdrmao javno mnjenje svojom iskrenošću

Najnovije istraživanje Ipsos stratedžik marketinga pokazuje da, osim SNS, cenzus prelaze SPS, SZS, SRS i PSG

Ostavite komentar


  1. Je li im ovo Aleksandar Vučić izdiktirao procente,navedeno tačno onako kako bi on hteo da budu rezultati izbora.Bojkot!

      1. Treba menjati ustav.
        Penzionerima ukinuti pravo glasa.
        Oni i čuvaju ovu vlast.
        A kada krenu predizborne radnje biće osim blaćenja protiv kandidata,i izjava tipa
        „Ako ne pobedi Vučić i njegovi-neće biti penzija.
        Penzosi se useru i glasaju za njega(Prvorođenog).

        1. To jeste suština, ali teško da je moguće izvesti. Nažalost.
          I otkud uopšte ikome sa preko 70 ili 80 godina moralno pravo da odlučuje o budućnosti mladih?!? Pa makar i u narednih 5 godina.

          Takođe bi trebalo uvesti glasanje internetom. I za emigrante.
          I uvesti mogućnost da se glasa već sa 15 ili 16 godina.

    1. A možete li da objasnite, kako je to ovako. Ili ne možete pošto ste se prejeli sendviča. Najviše volim ove dobacivače koji napišu nešto tek da bi napisali. Zajedljivi čoveče, ako ne možeš da sastaviš prostoproširenu rečenicu, bolje nemoj ništa pisati.

      1. Evo da ti ja objasnim sta je to ovako. Ovako je jer je covek ocigledno neuspeli glumac koji ima vise problema sa artikulisanjem svojih emocija. Njegovi napadi besa, recnik, cinizam, prostakluk, bezobrazluk, ocigledni momenti intoksikacije raznim alkoholnim i opojnim srdstvima ga cine nekompetetnim za domara zgrade a kamoli za nekog politicara. Na stranu da njegovi stavovi i izjave od vesala do progona do obracuna sa neistomisljenicima su toliko nebulozni da mi se cini da radi za Vucica. Ako je ovo to sto treba Srbiji da bi se Vucic sklonio i da je to jedino sto imamo zajedno sa predjasnjim zutima, onda daj stvarno da gasimo svetlo i cao zdravo. Odoh sad na jedan sendvic sa jogurtom. 😉

        1. Neuspeli glumac dobi sinoć najveću nagradu u Nišu „Cara Konstantina“, a ti se neobrazovani raspitaj šta tot znači,Da li neuspeli glumci to dsobijaju ili oni druggi.Jadniče, da li ikada gledao predstavu ili neki film ? Evidentno, da nemaš pojma ni o čemu u životu i prestani budalo da se trtiš tu nešto,To ti je moja preporuka.

      1. Tačno za Draškovića, odavno je on promenio stranu, tj. “okrenuo ćurak”❗️

  2. Da su posteno izbori pa da kszemi da PSG I’ma Samar da udje u parliament Ali ko ce da veruje vucicu kad je on mega prevarant I kvarak ko kvaran zub
    ,Da njim nema pregovora jer cove slaze a da be trepne.

  3. Mislio sam da poživim još koju godinu, ali ako bi mi ovakvi prostaci vodili državu morao bih da putujem ranije.

  4. Poštenih izbora u diktaturi nikada nije bilo. Zaključite sami šta vam je činiti.

    1. Molim vas da mi argumentovano objasnite po čemu je ovo diktatura. Ne ulazim u to da li je vlast loša ili ne, samo u to da li je diktatura ili ne. I molim vas bez inteligentnih komentara o botovima i sendvičima, jer sam ja samo beli listić već 11 godina.

      1. Po tome sto za politicare na vlasti na vaze ni zakoni ni Ustav. Jel’ to dovoljno, ili ti je potreban jos neki razlog? Ili mozda nisi do sada shvatio koje su sve zakone i koliko puta prekrsili? Nemo’ da se pravis lud kad nisi.

  5. Mislio sa da njegovo gostovanje na N1 sa Minjom biti kraj njegove politicke karijere u pokusaju.
    Njegovo ponasanje je bilo za svaku osudu.
    Bio je ekstremno nepristojan,arogantntan I na trnutke se ponasao kao razmazeno deriste,
    Bio je nesposoban da objasni svoje planove I ideje za promene a svako pitanje je gledao kao licni napad na sebe.
    Voditeljka je bila profesionalna kao I uvek a ceo razgovor je bilo neprijatno gledati.
    Njegov govor 13/4 isred Skupstine je bio zabrinjavajuci.
    Osim ambicije ne vidim da Sergej poseduje bilo sta sto bi nam mogo ponuditi.
    Da li je on novi Beli?
    Deluje da smo ko davljenici koji se hvataju za samku a slamka uvek potone sa davljenikom,
    Do sada ste odbijali da objavljujete kriticke komentare o Sergeju Trifunovicu(Zbog Basare?),nadam se da ce se to promenuti u cilju vodjenja dijaloga sa ostalim citaocima „Danasa“.

    1. Najbolji komentar do sada. Odlično ste opisali tu emisiju koju sam i ja gledao. Bilo je mučno, ne zbog njega nego zbog one koji se nadaju da će on neko dobro da donese. Sergej je obična… ne mogu da dovršim jer mi ne bi pustili komentar. Pitanje je i ovako.

    2. O čemu pričate? Kakva voditeljka? Pa ne gledam ja intervjue sa političarima na N1 zbog voditeljki. One MORAJU da budu profesionalne (i oni, voditelji, podrazumeva se). Inače, Sergej je u tom intervjuu bio odličan kao i vuek.

  6. Alo, … Ceda?
    Daj vidi sa Acom da se resi problem. Ne mogu da verujem da cemo ostati bez LDPa u Skupstini, jednog iskrenog, nekorumpiranog borca za demokratiju u Srbiji koji se nikada nebi prodao naprednjackim Turcima …

  7. karikature u politici, a narod ih obozava. Inat. Kome? Super. Sta reci omladini, osim: „ide bre odavde dok mozes. Ne cekaj starost sa ovim ludacima. Inadzijama.“

  8. Ono što je najviše poražavajuće u ovom istraživanju je matematika: 53.4+11.2+5.4=70.0 procenata građana je za politiku Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja. Da nije tužno, bilo bi smešno.

  9. Na izbore ću izaći da mi ne pokradu glas, ali neću glasati ni za jednu stranku, jer ne vidim ni jednu za koju vredi glasati. A što se tiče ovog Sergeja i njegovog rečnika, to je za sferu glume, a ne ozbiljne politike. Kada je mogao onako prostački da izvređa akademika Teodorovića, šta je tek u stanju da uradi drugima. Nije on ni blizu predstavnika jedne moderne, pristojne države kojoj ovoj društvo treba da teži. Kako da glasam za čoveka koji je u stanju da izgovori „Uličari, nezahvalna bando, plačipičke i sline, muljave šušumigice, sve je to što radite za nas sviranje ku*cu. Na vašim grobovima treba otvarati javni WC.“ On je čovek bez osnovnih moralnih skrupula, primitivac, lažni političar potpuno nedorastao našim potrebama. Takvi su i mnogi na današnjoj javnoj političkoj sceni, dobar deo njih je na vlasti.

    1. Manite se malograđanštine i ne budite nedozreli već glasajte i tako preuzmite odgovornost za sopstvenu budućnost i budućnost svoje ili naše dece.

      1. Tebi je osnovna kultura i moral malogradjanstina? Mislim razumem da su to razmisljanja mladih generacija i onih koji dolaze ali da to bude i mainstream? I posle su nama politicari krivi za ovakva razmisljanja i mozgove? Sami smo krivi i dok to ne ukapiramo da smo mi problem sa nasim shvatanjima, nece ovde jos dugo biti dobro

    2. Milanka, ako izadjes na izbore onda mogu da ti pokradu glas, ako ne izadjes ne mogu. To je istina.

  10. Ostavite Trifunovica na miru. On je metafora, model, prototip onoga kako bi trebao da izgleda covek koji bi iscupao Srbiju iz briselske neoradikalske septicke jame. On nije politicar i malo ko veruje da bi to zejeo da bude, ali svima nama je ‘ogledalo’ u kome jedan Djilas izgleda bas kao i Vucic, dok ovi drugi imaju jos mnlgo rada na sebi dok se u tom ogledalu ‘prepoznaju’.
    Zato je tu gomila onih na obe strane koji bi da mu se prilepe i zloupotrebe ga, jer nemoguce je da (kao oni) nema neku slabu tacku, Brata kosarkasa, bolesnu ambiciju, pohlepu, … preko koje bi moglo da se trguje sa njim?
    Ako dokaze da nije kao oni i nadje prave ljude da ha podrze, cudo je moguce!

  11. Svi koji ne budu bojkotovali izbore DIREKTNI su saradnici i partneri SNS-a…tačka.

    1. Upravo tako, i Sergej to zna da se cela aktivna Srbija prebacuje na bojkot a svi koji pristanu na šarenilo da su ustvari trgovci.

    2. Evo, ja ću izaći i biti beli listić kao i prethodnih 11 godina. Baš me je pogodilo šta ti i tvoji istomišljenici mislite. Mislim da neću spavati večeras zbog toga. Ako još od nekog čujem tu veoma inteligentnu izjavu, možda i promenim svoje mišljenje.

    1. Bojkot sigurno ali mora sw biti aktivan!
      Nece se ova posast maknuti a da ne rade motke!

    2. Jel moze neko da mi objasni svrhu bojkota izbora od svih vas probojkotasa? Sta ce se promeniti? Izadje 40 posto glasaca, u tom slucaju Vucic dobija sa SPS i ostalim sigurno nekih 70 posto glasova, izbori su legalni i on vlada jos 4 godine i taman ce da ima i 2/3 vecinu u skupstini da kroz skupstinu provuce nezavisnost Kosova i zavrsi posao zbog kojeg je postavljen? Mislite da ce neko reci e pa nema opozicije to je nemoralno ovo je nelegitimno sramota, EU ce da kaze jeste tako je sram ga bilo, UN (???) ce da se prikljuci i svi ce da budu zadovoljni? Cekajte ljudi, stanite polako? Aj drugi scenario… izadje sto vise ljudi, da se animira javnost da izadje najveci broj do sada… preko 60 posto minimum. Ti apstinenti sigurno ne glasaju za Vucica. Neka glasaju za bilo koga. Onda Vucic vise nece imati 54 posto, nego ce pasti na ispod 40. Pa onda ce tesko namaci i polovinu za vladanje a kamoli 2/3 za Ustav. Pa onda krenu opet kalkulacije, pa opozicija pritisne pa tek onda Vucic u skupstini moze da se natera na izmenu i na eventualnu predaju vlasti. Sta mislite o tom scenariju? Jel to realnije nego da ce posle bojkota da izadje i kaze „jao stvarno mene narod ne voli, evo podnosim ostavku“. Jel zivimo u crtanom filmu?

  12. SNS 53.4% ? Od toga je 11 % mtvih duša i 21 % putnika bugarskog voza, a ostatak sačinjavaju sendvičari i kukavice pod prismotrom.

    1. Ne pronalazim se ni u jednoj grupaciji, jer ne glasam za SNS, ali od 11% SZS, 1% bi ponovo da krade, 5% su glupi, jer bi ponovo da im to dozvole, a 5% ima manje od 25 godina i do 2012. nije pratilo politiku. Iako karikiram zbog vašeg komentara, uopšte nisam daleko od istine.

    1. Pa dobro,pre mesecak dana Bosko Obradovic i Vuk Jeremic izjavise da opozicija u najboljim uslovima moze da osvoji do 30% glasova,jedan od njih rece i do 100 mandata u skupstini.Sad kako bi to bilo rasporedjeno manje je bitno

  13. Kako sam tacno predvideo da je Sergej krenuo u zagrljaj vodji. Nego, interesuje me koliko ce stotina puta biti objavljivana lazna istrazivanja. Te tzv agencije postaju gore od botova !

  14. Kako nikad mene ili moje brojne prijatelje nikad nisu pozvale radi „ankete“. ?

  15. Kada cete se malo pozabaviti brojem poslanika 250? Koliko Nemacka ima stanovnika 80miliona i 620 poslanika. Koliko ukrajina ima stanovnika 40miliona i 390poslanika. Koliko ima srbija??? Jedva 7miliona! Odakle nam pravo na 250 poslanika.

  16. Ako je on nesto „uzdrmao“ sta bi se moglo reci za Preletacevica Belog da se kojim slucajem opet prijavi za tekmu? I uopste kakav je ovo tekst? Opozicija u totalu ni dvadest posto! Umesto poziva na uzbunu sto opozicioni kucerak i tako mali, gori, hvali se preskakanje cenzusa za dlaku jednog politickog diletanta i to u anketi!

  17. I moj glas ima „Pokret slobodnih gradjana“, bas kao i na proslim izborima, samo bih im „sugerisao“ da ove nastupajuce lazne Vuciceve tzv izbore BOJKOTuju i da se izbore ujedinjeni sa ostalom opozicijom za fer izbore pod patronatom i Ujedinjenih nacija ( UN ) ako treba a trebace 100%. Ni jedan diktator na svetu nije dobrovoljno izborima otisao sa vlasti tako nece ni Aleksandar A.V.-A.V. Vucic, rodonacelnik MAFIJOKRATIJE u Srbiji.

    1. Pitao bih i vas po čemu je ovo diktatura? I ne ulazim u to da li je vladavina Vučića dobra ili lo#a, već zašto je to diktatura, jer ja to ne vidim na taj način.

  18. verovatno to i jeste realnost, procenti tu nisu ni bitni. takva je prosto glasajuca vecina. volja naroda.

    sergej inace sa svim gafovima (odlazak u us u sred protesta, katastrofalni nastupi itd) deluje kao da namerno sabotira sam sebe svaki put kada njegov pokret pocne da dobija malo jacu podrsku. kao bivsi zastitnik gradjana i „sta se desilo sa mojim gradom?“

    u svakom slucaju, sve i da je neciji shill ili naprosto uplasen, ako pobedi na izborima uloge i moc ce se obrnuti.

    u Ukrajini su pametno uradili izborom Zelenskog. kada se 30 godina potpuno isti ljudi obrcu cas u opoziciji cas na vlasti a zemlja i kultura sve gora i nasilnija, treba birati glumce, i to komicare po mogucnosti. to je doduse i ipak – Ukrajina…

  19. Bojkot izbora. Na dostojanstven nacin pokazati da deo gradjana prezire ovu vlast da o njoj misli sve najgore. I ove spolja i ovu bagru na vlasti boli samo bojkot izbora.

  20. Odlicno ispitivanje javnog mnjenja i odlicni rezultati, kao da su posao ( istrazivanje ) pripremile i uradile BATE a ( “ nedaj boze “ da jesu ) : bata Gasic , bata Andrej , bata Mali i ostale bate iz sluzbe koja sve slusa i cita ( e mail poruke , sms poruke osim Jutkinih )

  21. Varaju se mnogi koji misle da Pokret slobodnih građana – PSG neće imati uslove pod kojima bi prihvatio učešće na parlamentarnim izborima sledeće godine. Imaće ih, ali će do njih doći na optimalan način i to je svrha javnog pisma koje je Sergej Trifunović, predsednik PSG poslao David-u McAllister-u predsedavajućem Odbora za spoljnu politiku Evropskog parlamenta – AFET. I David McAllister je odmah poslao u Beograd bivše evroposlanike; Eduard Kukan i Knut Fleckenstein, koji su zajedno sa izvestiocem EP za S. Makedoniju; Ivo Vajgl, bili »trojka« koja je rešila izbornu krizu u S. Makedoniji. A rešili su je tako, da su svi politički akteri u S. Makedoniji prihvatili njihove predloge i sugestije. Imajući u vidu da će EP uskoro izabrati izvestioca EP za Srbiju, isti će se priključiti dvojici bivših evroposlanika, pa će kao »trojka« posle više razgovora sa predstavnicima vlasti i opozicije izaći sa predlozima i sugestijama kako rešiti situaciju u vezi predstojećih parlamentarnih izbora za Skupštinu Srbije. A ti predlozi i sugestije će biti na »sredini« kako je to za trenutnu situaciju u vezi izbora rekao David McAllister, i to na principu »uzmi ili ostavi«, dopalo se to nekima ili ne, a biće više onih kojima se ti predlozi i sugestije neće dopasti, pa neka onda EU kažu »ne«.

  22. Da su sad predsednicki izbori i da su kandidati Vučić i Sergej i da su normalni uslovi, Trifunovic bi ga oduvao. Već dugi niz godina nije bilo imena koje je čak popularnije od Vucica na dnevnoj bazi. Ko ne veruje nek proveri na google trends. Znaci Sergej samo roman samo rokaj!

  23. 53% za dodatnu nesreću Srbije! ‘Ajmo na 106%, pa neka neko, ko bude u stanju, ugasi svetlo!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.