Trivan: Biće uveden red u eksploatiaciji poeska i šljunka

Poslanici u Skupštini raspravljali o peščanoj mafiji i devastiranju reka

Ostavite komentar


  1. Dođite u Novi Sad za početak, kod kanala DTD. Imate „ugledne“ likove koji vade deceniju i više sav taj pesak….i sada ste se setili. Likovi bi davno trebalo da imaju reviziju poslovanja sve sa „investitorima“ mahom pridošlih iz nekih selendri.

  2. eksploataciju šljunka kao što je rešio problem MHE i nekontrolisane seče šuma. Govori Radeta o „peščanoj mafiji“ i zavlači nas da pomislimo da onaj ko nekontrolisano seče šumu ili vadi pesak da to stvarno radi „nekontrolisano“ i ne mora da podmaže vodnog i šumarskog inspektora, a da bi to neometano vozio ne mora da podmaže saobraćajce. Pošto je reč o pretovarenim kamionima ne mora da podmaže ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture da se ne grade mesta za kontrolu težine kamiona pored saobraćajaca, kao svuda u svetu, a da inspektori koji kontrolišu građevinske firme ne proveravaju da li je pesak nabavljan na crno i ne uzimaju deo. Da se ne bi vršila unakrsna provera imovine i prihoda svih državnih inspektora i saobraćajaca svoj deo kolača ne dobiju poreski inspektori. Ne postoji peščana i građevinska mafija, postoje inspektori koji ne rade svoj posao, a teško da je razlog nezainteresovanost. Otvorite slastiku i nabavite džak šećera na crno da saznate kako naša država funkcioniše i koliko privatnik mora da zaradi za državne alamane, pa da vidimo ko je ko u ovoj državi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.