Trodnevna žalost na Kosovu zbog smrti Demaćija

Ostavite komentar


    1. Kad bi vasi politicari imali sluha sto je Demaci i Rugova kazali,manje bi bilo patnje za oba naroda.

      1. Kada bi ti shvatao ko su bili zaista Demaci i Rugova mnoge stvari bi ti bile jasnije i bilo bi zaista manje patnje za oba naroda ali i za Makedonce.

  1. Svaka cast za Albance kako uspevaju marketinski dobro da odrade posao i da svoje nacional-sovinisticke ideologe predstave kao „borce za slobodu i demokratiju“ Iako, ne bi oni u tome uspeli da nemaju pomagace sa strane.

  2. Molim da se u ostalom delu Srbije uvede trodnevni dan rad radosti, radi kompenzacije.

  3. dijalog koji je vodhen u zatvoru N.Gradiska 1984 g. I objavljen u knjizi memoara V.Seksa 1988 g. medju Vladimira Seksa i Adema Demacija
    Seks – zašto Ademe tjeraš , mlađe albanske političke zatvorenike na teške fizičke zatvorske poslove kada po zakonima Jugoslavije politički zatvorenici ne smeju se izložiti teškim fizičkim naporima ?
    Drmaci – mi smo albanci i mi ne poštujemo zakone neprijateljske države
    Seks – ako danas ne učite da poštujete zakone neprijateljske države , sutra nećete poštivati ni zakone vaše države kad je budete stvorili
    Povodom smrti Adema Demacija i Srbija bi trebala simbolički proglasiti jedan dan žalosti …!

    1. Prosto smo „fascinirani“ dijalogom ove dvojice sovinista iz zatvora ali to na stranu, zbog cega bi Srbija trebala da proglasi Dan zalosti? Zbog smrti jednog od ideologa velikoalbanskog sovinizma? Cime je to Demaci zaduzio Srbiju? Time sto je rovario protiv nje? Da li je zaduzio Srbe na Kosovu mozda? Da li je digao glas kada su Albanci krenuli sa etnickim ciscenjem, zlocinima nad Srbima ili sa unistavanjem srpskih crkvi i manastira ? Sta vi Albanci zamisljate sta ste i ko ste? Da li ste vi Albanci proglasili Dan zalosti kada je umro Milosevic? Niste? Pa vise je uradio Milosevic svojom ludackom politiko da se docepate Kosova nego Demaci.

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.