"Trudićemo se da što efikasnije formiramo Skupštinu grada, branićemo svaki glas": Đorđe Stanković, nosilac liste Biramo Niš 1Đorđe Stankpvić: Foto Izborni štab "Biramo Niš"

Nosilac izborne liste „Biramo Niš“ Đorđe Stanković je kazao da će opozicija koja je, prema preliminarnim i nezvaničnim rezultatima, osvojila većinu na lokalnim izborima, nastojati da što efikasnije formira Skupštinu grada.

„Trudićemo se da budemo jako efikasni i odgovorni prema Nišlijama, te da u što skorijem roku formiramo Skupštinu grada, i pokažemo da ovde ne mora sve da se radi u poslednjem trenutku. Branićemo svaki glas koji je opozicija dobila“, rekao je Stanković za Danas.

On je kazao da će koalicija „Biramo Niš“ u toku dana imati više sastanaka, a da će večeras biti održan sastanak „šire koalicije“, sa Grupom građana „Dr Dragan Milić“, pokretom Kreni- promeni i koalicijom „Ujedinjeni- Nada za Niš“.

Dodao je da će opozicija istovremeno podneti i krivične prijave zbog niza kršenja zakona tokom izbornog procesa, jer je jasno da „progovori ne dovode ni do kakvih rezultata“.

„Imali bi bar sedam odsto više glasova da su izborni uslovi bili legalni i regularni, i da nije bilo medijskog mraka. Ali, uprkos tome, pobedili smo, a Nišlije su pokazale stav i hrabrost da hoće promene“, kazao je on.

Gradska izborna komisija još uvek nije objavila konačnu izlaznost i preliminarne rezultate, a to nisu učinile ni opštinske komisije u pet gradskih opština- Medijani, Paliluli, Panteleju, Crvenom Krstu i Niškoj Banji.

Izborni štab koalicije „Biramo Niš“ je jutros saopštio, pozivajući se na GIK, odnosno na „100 odsto obrađenog materijala“, da će opozicija u Skupštini grada, koja broji 61 odbornika, imati 31 odbornika, a koalicija oko Srpske napredne stranke 29.

Prema tim navodima, zasnovanim „na svim zapisnicima iz svih opština“, Grupa građana „Dr Milić“ imaće 16 odbornika, „Biramo Niš“ 11, a koalicija “ Ujedinjeni- Nada“ i Kreni- promeni po dva.

Manjinska Ruska stranka, koja se označava kao saveznik SNS, ima jednog odbornika, tako da naprednjaci ni sa ovim odbornikom neće moći da imaju većinu.

Ovakvi podaci poklopili su se sa preliminarnim projekcijama CeSID i IPSOS, prema kojima je koalicija oko SNS dobila 29 odborničkih mandata, tri opozicione koalicije i grupe građana- 31, a Ruska stranka jedan mandat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari