Tutin uz Tursku i Erdogana 1Foto: FoNet/AP

– Šemsudin Kučević, predsjednik opštine Tutin i građani ove opštine pružaju podršku narodu Turske i predsedniku Redžepu Taipu Erdoganu, nakon neuspešnog vojnog puča u ovoj zemlji.

 U pismu podrške Kučevića Erdoganu, navodi se da su se u svim džamijama na teritoriji opštine Tutin prije ezana za džumu namaz, učili salavati i klanjala dženaza za šehide koji su poginuli tokom neuspelog vojnog udara u Turskoj. „Hiljade i hiljade poruka je poslato u kojima se tražilo da se dovi za Tursku i da se solidariše sa turskim narodom. U svoje lično ime i u ime građana Tutina koji smo sa velikim emocijama pratili sve što se dešavalo u Turskoj, izražavam svoju najdublju podršku turskom narodu, te da će nam biti čast i zadovoljstvo da kao i naši preci budemo vama na usluzi u ovim nelakim vremenima za turski narod“, navodi Kučević u svom pismu.

U Tutinu je prošlog vikenda održan i skup podrške Turskoj i Erdoganu. Okupljenima se obratio predsednik opštine Šemsudin Kučević koji je podsetio na višemilionsku pomoć koju je Turska uputila Tutinu, kao i vezanost građana ovih prostora za tursku državu i narod. „Turska je nama prijateljska zemlja, u čijem velikom srcu ima mjesta i za naš grad. Dobili smo vodovod, škole, vrtiće. Dobili smo sve što smo zatražili“, podsjetio je Kučević naglasivši da je važno što Turska uspostavlja dobre odnose sa Srbijom. Kučević je poručio da narod sa ovog područja snažno podržava tursku državu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari