Tviterom se deli montirana fotografija Aleksića i Kurtija, podelio je i Koluvija 1foto: Twitter

Tviterom se deli navodna fotografija predsednika poslaničke grupe Narodne stranke Miroslava Aleksića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ali je u pitanju fotomontaža.

Fotomontaža je podeljena na nekoliko profila koji podržavaju Srpsku naprednu stranku, a na njoj su Aleksić i Kurti kako sede u nekom lokalu.

Ipak, korisnici su ubrzo utvrdili da je u pitanju montirana fotografija – originalno za stolom sede Kurti i ministar za zajednice i povratak u kosovskoj Vladi Nenad Rašić.

Fotografija je obrnuta i umesto Rašića prilepljen poslanik Narodne stranke.

Ovu fotomontažu podelio je prvooptuženi u slučaju „Jovanjica“ Predrag Koluvija, koji danima vodi kampanju „#PravdaZaKoluviju“ na Tviteru, u kojoj se često obraća i samom Aleksiću.

On je podelio fotografiju s profila „David Babić“, te ju je iskoristio kako bi pokazao da između njega i Aleksića postoji razlika.

„Ljudi polako, ne sudite, poštujte presumpciju nevinosti! Ne znamo da li su to @MiikiAleksic i @albinkurti na fotografiji, možda samo liče, možda je fotošop, a možda su oni imali i dozvolu za susret kao što smo mi imali dozvolu za proizvodnju?!“, napisao je Koluvija.

https://twitter.com/PredragKoluvija/status/1674091633627807748

Zatim je i objasnio u čemu, po njegovim rečima, razlika između Aleksića i njega.

„Razlika između @MiikiAleksic i mene je u današnjem primeru jasna kao dan. Kada neko objavi njegovu fotografiju ja se jasno ogradim da ta fotografija možda nije autentična, a Miki kada je pokazivao fotošopiranu fotografiju on je bez blama istu lično pokazivao i tvrdio da je ona autentična. Podsetnik, fotografija koju je on tada pokazivao i na kojoj sam ja dodat iza @avucic“, naveo je on.

https://twitter.com/PredragKoluvija/status/1674152042372145153?cxt=HHwWgoCxmbOa5LsuAAAA

Korisnik koji je otkrio da je u pitanju lažna fotografija, našalio se pa objavio montažu na kojoj su Aleksić i glumica Monika Beluči.

I ranije su se na mrežama pojavljivale fotomontaže opozicionara, pa je tako, između ostalog, jednom Marinika Tepić, predsednica poslaničke grupe Ujedinjenih, stavljena pored Veljka Belivuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari