U Ambasadi Amerike odata počast Srbima i Amerikancima iz „Hilijard misije“

Ostavite komentar


  1. Зашто госп амбасадор некаже да су ту операцију водили војници ЈВУО и Народ под кОМАНДОМ Драгољуба Михаиловића? Сама операција јесте за понос као и што је за понос командант те операције.

    1. Dragi Jokiću, gospoda iz SAD često to pominju. Čak su i odlikovali generala Mihailovića. Mi, mi moramo da prestanemo da ćutimo o tome. Mi moramo da se divimo tim herojima, a „heroje“ da prokažemo i osudimo.

    2. ЈВуО тада није ни постојала. Савезници се преко краља одрекли ЈВуО због сарадње са окупатором. Остала је само четничка банда која је уз наговештај да ће окупатор бити поражен, тражили излаз и приближавање Савезницима.
      И партизани су спасавали пилоте а нису уопште поменути!

      1. Pretpostavljam da su SAD Mihailovića odlikovali baš zbog toga – da bi on „prebegao“. I Francuska se posle rata zauzela za njega takođe iz istog razloga. Ah, taj zapad… U suštini, svi su oni bili saradnici okupatora, ali nisu znali. Srećom, tu su stručnjaci poput tebe da ih neuke nauče… Budalo.

  2. I umesto da i dalje gajimo dobre odnose sa ovom nacijom mi se ponasamo kao uvredjena mlada.

  3. Sramota sto podrzavate nedemokratskog predsednika u srcu Evrope

    1. Vidim da postojiš ali sam siguran da ne postojiš zato što misliš. Jer da misliš zano bi da je demokratija samo jedno od onih prava čija je svrha rat svih protiv svih. Zato meni uopšte nije važno što se Vučić ne drži demokratskih pravila, nego što ih zloupotrebljava u svoju korist i na štetu Srbije. Pravilo kojeg se on jedino drži je pravilo: Prvo za sebe a onda i za Srbiju ako se baš ne bude moglo drukčije. Svo to reketiranje svojih podanika, svi ti dilovi sa stranim investitorima, sve to kobajagisanje sa Prištinom, Briselom, Vašđingtonom, Moskvom i Pekingom. Da nije komercijalizovao svoju politiku najviše bi mi ličio na Čemberlena. A tu demokratiju koja služi za globalizaciju amerčke hegemonije zadrži za sebe, da bi imao o čemu da misliš ako baš budeš morao. Ineče mi nismo u srcu Evrope, Evropa je bila u našem srcu dok ga Amerika nije iščupala.

  4. Srbija je uvek bila protiv svakog zla i žrtvovala živote svojih građana kako bi pružila otpor svakom zlu,ali izgleda da Ameriku ne zanima istorija.

    1. E za to sledeći put pazi za koga glasaš. Jer su tvoj precednik miljenik Slobodan Milošević i njegova veštica Mira Marković mislili da će učvrstiti diktatorsku vlast posle bombardovanja, željno su isčekivali da počne. „Ke sera sera“ rekao je tadašnji predsednik SR Jugoslavijie, ali desio im se 5. oktobar.

  5. Blago je sramotno ne reci ko je zapravo spasavao te pilote, obzirom da su kraja ’44. komunjaristi okupirali Srbiju. Pripadnici Jugoslovenske Vojske u Otadzbini su ti koji su zrtvovali svoje zivote u ovoj akciji, i takodje ja sramotno da takoj svetkovini prisustvuju A.Vucic i M.Gojkovic (koja doduse zaista potice iz „Cetnickog“ kraja).

  6. Pranjani su bili jedno od mesta u Srbiji i BiH iz kojeg su poletali avioni u okviru „Hilijard misije“ u kojoj je evakuisano oko 600 britanskih i meričkih pilota (iz Pranjana oko 300)!

  7. Eto neke zajedničke tačke odakle bi mogli da počnemo da gradimo bolje odnose sa SAD.

  8. Obelezavanje ovakvih dogadjaja i dolazak Trampa u Srbiju relaksirao bi odnose Srbije i SAD.

  9. Treba obeleziti svakako ovako nesto.Bili smo sjajan i pobednicki deo istorije.Danas to saveznistvo sa Amerikom ima drugaciji smisao i smer jer je Amerika gramziva ali saradnja mora postojati i predsednik je pokazuje.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 7

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.