U Bujanovcu osvanuo grafit "Smrt Šiptarima" (FOTO) 1Printskrin R.Mustafa/Fejsbuk

Predsednik opštine Bujanovac Arber Pajaziti pozvao je nadležne organe da što pre razjasne slučaj grafita ispisanog u dvorištu Doma zdravlja u tom mestu juče popodne i da u skladu sa zakonom preduzmu mere protiv autora.

„Jezik mržnje nikada ne treba da se dešava u našem okruženju i našoj zajednici”, napisao je Pajaziti na svom Fejsbuk profilu , nakon što je u dvorištu bujanovačkog Doma zdravlja juče popodne ispisan grafit “Smrt Šiptarima” .

Pajaziti je navo da se „Bujanovac i u najtežim vremenima isticao po tolerantnom društvu i nikad nisu dovođeni u pitanje dobri odnosi između različitih etničkih zajednica koje žive u njemu“.

„Autorima, onima koji su ih podsticali na ovo ili bilo kome ko želi da na ovaj način postigne određene političke poene nije mesto u ovom društvu i takvi treba da dobije zasluženu kaznu”, poručio je Pajaziti.

Reagujući na ispisivanje grafita vlasnik Televizije Spektri Nedžat Behljuli rekao je kako mu nije jasno zašto pojedini albanski i srpski političari daju toliki publicitet u svojim izjavama nečemu što je, kako on smatra, “napisala neka budala”.

„Ne postoji Srbin u Bujanovcu koji nema prijatelja Albanca niti Albanac u Bujanovcu koji nema prijatelja Srbina“, rekao je Behljuji za portal Jugpes.

On je istovremeno upitao zašto političari daju toliki značaj tom grafitu kada to „nikoga ne plaši“.

Behljuli kaže kako se onda postavlja pitanje da li možda iza tog natpisa stoje političari.

Policija je posle prijave o ispisanom grafitu obavila uviđaj i traga za počiniocem, rekli su Jugpresu u izvori bliski istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari