"U čije ime Stano govori?": Petković odgovorio na izjavu potparola EU povodom godišnjice Banjske 1foto FoNet Aleksandar Barda

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković javno se zapitao „ko je ovlastio Stana da krši statusnu neutralnost EU“, nakon što je portparola Evropske unije na društvenim mrežama u poslednjoj objavi postavio i kosovsku zastavu.

“Ko je ovlastio portparola EU da krši statusnu neutralnost EU i da priznaje takozvano Kosovo? U čije ime govori i zbog čega izlazi iz svog mandata, kada pet država EU ne priznaje nezavisnost tzv. Kosova? Ako je Stano promenio poslodavca, neka to jasno kaže”, naveo je Petković na društvenoj mreži “X”, prenosi Kosovo Online.

Stano je na društvenoj mreži „X“ naveo da su događaji u Banjskoj od pre godinu dana podsetnik da su neophodni napori za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova.

„Kosovo: godinu dana nakon napada na Banjsku, EU ponavlja poziv za brzo krivično gonjenje odgovornih i ponovo potvrđuje svoju posvećenost pravdi i odgovornosti. To je podsetnik da su potrebni kontinuirani napori za održavanje bezbednosti i unapređenja odnosa uz normalizaciju između Kosova i Srbije“, naveo je Stano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari