Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu Dragan Planić podneo je ostavku na tu funkciju, o čemu je juče obavestio i vrh stranke u Beogradu. U izjavi za medije, Planić je rekao da ostavku podnosi iz ličnih razloga, te da će vreme pokazati da li je bio u pravu. Dragan Planić je na lokalnim izborima bio kandidat DS-a za gradonačelnika Kragujevca.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu Dragan Planić podneo je ostavku na tu funkciju, o čemu je juče obavestio i vrh stranke u Beogradu. U izjavi za medije, Planić je rekao da ostavku podnosi iz ličnih razloga, te da će vreme pokazati da li je bio u pravu. Dragan Planić je na lokalnim izborima bio kandidat DS-a za gradonačelnika Kragujevca. DS je na tim izborima osvojila 14,41 odsto glasova, odnosno 14 od ukupno 87 odborničkih mandata u novom sazivu kragujevačkog gradskog parlamenta, dok je lista Za evropsku Srbiju – Boris Tadić na parlamentarnim izborima, u Kragujevcu dobila 44,81 posto glasova. Planić je bio i poslanički kandidat DS, ali se njegovo ime nije našlo na listi poslanika te stranke.
Subotica – U novom sazivu parlamenta Srbije Subotica će imati sedam poslanika. S liste Za evropsku Srbiju – Boris Tadić DS je mandate poverila Oliveru Duliću, dosadašnjem predsedniku Skupštine i Petru Kuntiću, predsedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, koji je i u prošlom mandatu bio poslanik. Iz G17 plus mandat je poveren Nadici Momirov, takođe poslanici u prošlom sazivu. Mađarska koalicija u republički parlament šalje takođe dosadašnje republičke poslanike – Balinta Pastora, Lasla Vargu i Elviru Kovač, iz SVM, dok je četvrti poslanik Arpad Fremond, dosadašnji predsednik Omladinskog foruma SVM. Druge dve stranke iz ove koalicije, Demokratska stranka vojvođanskih Mađara i Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara neće imati poslanike.
Preševo – Partija za demokratsko delovanje Rize Halimija nije uspela da se dogovori s Demokratskom unijom doline o formiranju lokalne vlasti u Preševu. Halimi je izjavio za agenciju Beta da pregovori nisu uspeli, jer je DUD Skendera Destanije imala „preterane i nerealne zahteve“. Prema Halimijevim rečima, PDD za sada može da računa na podršku grupe građana „Rahmi Zuljfiu“ koja ima četiri odbornika, i da će „Srpskoj listi za Preševo“ koja ima dva odbornika, biti ponuđeno učešće u vlasti i mesto potpredsednika Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari