Nebojša Vukomanović, koji je teško ranjen tokom nereda u Kosovskoj Mitrovici 17. marta, biće danas prebačen iz kragujevačke bolnice u rehabilitacioni centar Vojnomedicinske akademije. Kako je agenciji Beta kazao primarijus Miroslav Vujadinović iz Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu, tim lekara je veoma zadovoljan oporavkom pacijenta koji je jedno vreme bio i u komi.

Nebojša Vukomanović, koji je teško ranjen tokom nereda u Kosovskoj Mitrovici 17. marta, biće danas prebačen iz kragujevačke bolnice u rehabilitacioni centar Vojnomedicinske akademije. Kako je agenciji Beta kazao primarijus Miroslav Vujadinović iz Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu, tim lekara je veoma zadovoljan oporavkom pacijenta koji je jedno vreme bio i u komi. Vukomanović je ranjen u glavu, hicem iz vatrenog oružja. Vujadinović je u telefonskoj izjavi za Betu kazao da je pacijent preležao i komplikacije koje su nastupile u postoperativnom periodu. Vujadinović je ocenio da je oporavak Vukomanovića veliki uspeh kragujevačkih lekara.
Beograd – Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić (na fotografiji) ocenio je, u razgovoru s novinarima španskih medija, da je veoma važno da Španija istraje u odbijanju da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Pokrajine, saopšteno je juče. U saopštenju Ministarstva navodi se da je Samardžić ukazao novinarima na pogoršanje situacije u Pokrajini nakon jednostrano proglašene nezavisnosti i priznanja nekih zemalja do kojeg je, prema oceni ministra, došlo pod pritiskom SAD i nekih članica EU. Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić razgovarao je juče sa predstavnicima 15 vodećih španskih štampanih i elektronskih medija koji borave u Beogradu u organizaciji ambasada Srbije i Španije kao i delegacije Evropske komisije u Madridu i Beogradu. Samardžić je ponovio da Beograd ne priznaje misiju EU na Kosovu i Metohiji jer je upućena bez saglasnosti Srbije i bez odobrenja Saveta bezbednosti UN. On je ukazao da je rascep u Vladi nastao posle direktnog mešanja EU u unutrašnje stvari Srbije, nakon što je Kosovo, kao „vruć krompir“ SAD, Unija prihvatila kao svoj problem. „Evropska unija sada pokušava da ga reši na potpuno neevropski način, ne putem postizanja kompromisa već nametanjem rešenja jednoj strani – u ovom slučaju Srbiji“, ocenio je Samardžić. On je ukazao da je Srbija sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju počela da pregovara kao cela zemlja ali da je, do sada, dve trećine članica EU priznalo jednostrano proglašenu nezavisnost Pokrajine. Na pitanje da li se Beograd pribojava da bi organizovanje i sprovođenje izbora na KIM moglo biti shvaćeno kao provokacija, Samardžić je odgovorio da se mora imati u vidu da Beograd ne priznaje nezavisnost i da će organizovati izbore na svojoj teritoriji.
Gnjilane – Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković uručio je juče novčanu pomoć najsiromašnijim porodicama u opštini Gnjilane u istočnom delu Kosova. Nakon što je uručio pomoć najugroženijim porodicama iz sela Kusce i Koretište, ministar i funkcioner Demokratske stranke sastao se i sa koordinatorima opština Gnjilane, Kosovska Vitina i Kosovska Kamenica. Koordinator opštine Kosovska Vitina Zoran Krčmarević rekao je agenciji Beta da je cilj posete ministra bilo i potpisivanje ugovora o dodeli sredstava za te tri opštine, namenjene za administrativno opremanje. Opština Vitina je dobila 3,5 miliona dinara, Gnjilane 3,06, Kosovska Kamenica 1,3 miliona dinara koliko su i tražile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari