Na osnovu uredbe Vlade Kosova vlasnici motornih vozila više neće moći da registruju vozila ukoliko nisu izmirili dugovanje za struju. Uredba je stupila na snagu 16. jula. Srbi s Kosova uredbu smatraju diskriminatorskom, smatrajući da su njome posebno ugrožena prava raseljenih, proteranih i onih čija je imovina oteta.

Na osnovu uredbe Vlade Kosova vlasnici motornih vozila više neće moći da registruju vozila ukoliko nisu izmirili dugovanje za struju. Uredba je stupila na snagu 16. jula. Srbi s Kosova uredbu smatraju diskriminatorskom, smatrajući da su njome posebno ugrožena prava raseljenih, proteranih i onih čija je imovina oteta. Proizlazi da bi, na osnovu uredbe, Srbi morali da plate račune za struju Albancima koji žive u njihovim kućama i stanovima.
Priština – Portparol Kfora Knut Peter ocenio je juče da postavljanje zastave Srbije na manastir Zočište kod Orahovca predstavlja „čistu provokaciju“. Odgovarajući zašto su austrijski vojnici u sastavu Kfora od monaha tog manastira tražili da skine zastavu, Peter je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da je to problem Unmika i da vojnici ni od koga nisu zahtevali skidanje zastave. Portparol Unmika Aleksandar Ivanko izjavio je da to nije problem civilne misije već lokalne vlasti, te ga ona mora rešavati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari