U EU može biti primljena samo demokratska država

Miodrag Šorić, šef dopisništva nemačke medijske kuće Dojče vele, za Danas

Ostavite komentar


  1. Jos jedan biser direktora Pinokia je da naucnici putuju samo zbog turizma. Jedino je putovao njegov dobar prijatelj Prvanovic koji nam sada prosiruje demokratske vidike. Eto ostvarila mu se zelja da nigde ne putujemo, mada ne smemo ni do posla posto je Institut u vanrednom stanju od marta.

    1. Primecujem mnogo slicnih komentara o desavanjima u odredjenom institutu. Iako nisu uvek povezani sa tekstom, razumem frustriranost onih koji ih pisu posto verovatno ne znaju gde i kome da se pozale. Toliko o demokratiji na osnovnom nivou, a o vrhu da ne govorimo

      1. Jel to institut koji je penzionisao onog akademika sto je imao vise radova nego svi ostali zajedno? Ocigledno se direktor nameracio da ostvari neke svoje ciljeve tako sto je stvorio atmosferu straha i sto zaposlene ne pusta da rade svoj posao. O tom coveku nemam niti jednu lepu rec da kazem, ali ni o zaposlenima koji su ga izglasali. Sledeci put pamet u glavu i vodite racuna koga birate.

        1. Жалосно али истинито,Хрватска каква год да је,од Србије је одмакла за три копља у свему.Имају и они своје фашисте,али мене више брину Српски фашисти јер су на челу државе.

  2. Pa zar vam je Rumunija, Bugarska ili Hrvatska demokratske zemlje??? Svašta…

    1. Tri koplja pred Srbijom. Srbija je bila od oka gledano više demokratska pod Titom nego pod Miloševićem i Vučićem.

  3. Ali zato sa autokratskom državom može da se pregovara o otcepljivanju njene teritorije, tj. u njihovu korist a na tuđu štetu. Licemerno.

    1. Ako pogledas suceljavanje kandidata na HRt TV , gde su svi dobili priliku da kazu sta predstavljaju, ako vidis uljudno i kulturno ponasanje predsdnika Milanovica i Plenkovica u politickoj borbi – da , veliko DA Hrvatska je za Srbiju demokratska zemlja.

      1. Ako je ovo što navodiš celi sadržaj demokratije onda neka ti ga, uživaj.

        A šta se sve drugo nedemokratsko radi tamo ne treba navoditi, previše je toga. Nema svrhe.

        1. Trla baba lan! Hajde navedi sta se to u Hrvatskoj toliko nedemokratski radi?

          1. Izvesti se gospodjo.
            Videćeš, u institucijama, novinama, …itd. itd. Hrvati to ljudi tvrde i traže rešenja za besmislene stvari.

          2. @Profesorka

            Tebe bas drma taj neki stokholmski sindrom ili je u pitanju neki autonacizam? Ispod jedne vesti negiras unistavanje srpske bastine na Kosovu i branis albanske soviniste, sada branis hrvatsku ustasoidnu „demokratiju“? Sta je problem? Odakle ovoliko srbomrzaca u Srbiji? Ovakvo nesto ne postoji nigde na ovom svetu.

        2. A šta se to nedemokratski radi u hrvatskoj? Recite da i drugi sagledamo.

    2. Nivo demokratije i vladavine prava u Hrvatskoj je, u svakom slučaju, viši nego u Srbiji. Na primer, od kako je počela epidemija virusa korona, predsednik Hrvatske se nijednom, o toj temi, nije oglasio u medijima. Kada su ga novinari jednom prilikom pitali zašto se ne oglašava, rekao je da na to po hrvatskom ustavu nema pravo. Slično je i sa premijerom te zemlje. O epidemiji su se, praktično isključivo, javnosti obraćali stručnjaci i, nekada, ministar zdravlja. To je samo jedan primer. Da ne govorim da se u Hrvatskoj nije desilo da predsednik države istovremeno bude i predsednik jedne od stranaka. Ovakvih primera iz Hrvatske ima mnogo, za Srbiju nivo demokratije tamo može da bude samo uzor.

      1. E, pazi gospon da me ne impresioniraš ovim tvojim navodima.

        Izvesti se malo na domaćem terenu o stanju vaše demokratije. Tako se to radi. Meti svoje dvorište.

        A, inače, takvima kao što ste Vi gospon evo ja prznajem zauvek da ste najbolji, najvredniji, najdomronamerniji, naj, naj, …

  4. Zarazliku og prethodnog teksta, gospodin je ovde smekšao ton. Taktički očigledno, pošto je prošli put u komentarima popio ozbiljne zamerke. Prepoznato je o čemu i kome se radi. Ne ide to više tako lako kako su mogli da blate i gaze one koji su im se ponizno klanjali.

    Da se razumemo, gospodin ima za cilj da tehlogijom i obrascima medijske post-istine okalja Srbiju, pre svega. Usput tera i Vučića. Manipuliši, izmišljaj, izazivaj sukobe, izvodi pogrešne zaključke bez povezivanja sa uzrocima, itd, itd.
    I tako to ide sa nemačke strane, uočili smo, znamo. Uskoro možemo očekivati naredni udarac.

    Istini za volju, mi ovakvim „mudracima“ nabacujemo povode.
    Imamo probleme, znamo mi to. Medjutim, ne rešavaju se naši problrmi kako gospodin piše. Ali on to tako namerno piše, obara ugled Srbije, podstiče na nestabilnost i sukobe.

    Čuvajmo se, stim što je najbolje da pravimo rešenja i rezultate, naročito ekonomske, a ovi prljavi igrači će ostati, zauvek, nažalost.

Ostavite komentar


Politika

Zukorlić: Tandir iznosi neistine o meni i SPP 9

Zukorlić: Tandir iznosi neistine o meni i SPP

Saopštenjem na saopštenje najkraća je definicija sve zaoštrenijih odnosa između nekadašnjih partijskih istomišljenika, Usamea Zukorlića, predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) i ministra za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost, i Samira Tandira, predsednika Bošnjačko-srpskog saveza (BOSS).

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.