Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić izjavio je da je juče na radnom sastanku Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije u Gračanici bilo reči o pregovorima o statusu Pokrajine i primeni Nacionalnog investicionog plana. Samardžić je rekao da sastanak u Gračanici nije imao ustaljen tok, koji podrazumeva i usvajanje izveštaja Ministarstva za Kosovo i Metohiju, tako da su članovi Odbora u trećem delu sastanka razgovarali sa građanima o njihovim svakodnevnim problemima.

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić izjavio je da je juče na radnom sastanku Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije u Gračanici bilo reči o pregovorima o statusu Pokrajine i primeni Nacionalnog investicionog plana. Samardžić je rekao da sastanak u Gračanici nije imao ustaljen tok, koji podrazumeva i usvajanje izveštaja Ministarstva za Kosovo i Metohiju, tako da su članovi Odbora u trećem delu sastanka razgovarali sa građanima o njihovim svakodnevnim problemima. Ministar nije želeo da odgovori na pitanje novinara kako će Srbija odgovoriti na eventualno proglašenje nezavisnosti Kosova.
– Danas nismo o tome razgovarali, govorili smo o životu na Kosovu i Metohiji, o uslovima pod kojim će ljudi ostati ovde, a o teškim političkim pitanjima razgovaraćemo u Beogradu – kazao je Samardžić u kraćem obraćanju novinarima.
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Vladimir Milentijević najavio je da će praksa održavanja sednica Odbora na Kosovu i Metohiji biti nastavljena. Upitan kakav je stav Odbora za Kosovo i Metohiju prema predstojećim lokalnim izborima na Kosovu, Milenitijević je rekao da Odbor smatra da Srbi ne treba da izađu 17. novembra na izbore, već na one koje će Srbija zakazati. Milentijević je odbacio optužbe Unmika da zvanični Beograd vrši pritisak na Srbe da ne izađu na predstojeće kosovske izbore.
– Preporuka zvaničnog Beograda je da Srbi ne treba da izađu na predstojeće izbore i to će se ispoštovati u 99 odsto slučajeva, pa ne vidim da to treba da se formuliše kao pritisak Beograda, na Srbe da ne izađu na izbore – kazao je on. Sednica Odbora je trajala nešto više od tri sata, a od 15 članova odbora sastanku u Gračanici prisustvovalo je samo sedam poslanika. Sastanku su prisustvovali predstavnici SRS, SPS i DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari