U igri veliki broj kandidata za gradonačelnika Kragujevca

Ostavite komentar


  1. Precizna analiza i tacan pregled stanja…Uz uslov da se iz onog najbrojnijeg korpusa zitelja Kg,koji su van ovih pobrojanih kombinacija ne formira ozbiljna lista..i osvoji veliki broj odbornickih mesta..E onda bez koalicija..nema ziher favorita..Gradonacelnika bira vecina u skupstini grada..

  2. Sramotno je da se u najvećem delu teksta bavite profesorom Veselinovicem koji nijednim svojim gestom i ponašanjem u javnosti nije iskazivao afininitet da bude gradonačelnik Grada Kragujevca. Čovek je već punih pet godina van ikakvih lokalnih političkih tokova i usmeren je samo prema Ekonomskom fakultetu koji je njegova „druga kuća“. Naročito je neistinita informacija da je profesor Veselinovic bio ključni čovek u smeni bivšeg rektora Arsenijevića. Arsenijevića je smenio ministar Šarčević, uz pomoć Saveta Univerziteta, čiji profesor Veselinovic nije član. Većini aktera univerzitetskog života u Kragujevcu je poznata činjenica da je Veselinovic bio primoran pisanim zahtevom koji je stigao iz Ministarstva prosvete, na Ekonomskom fakultetu da da logističku podršku za organizovanje sednice Saveta Univerziteta na kojoj je izabran novi rektor Filipović, umesto već smenjenog Arsenijevića.

    1. Veselinovic je politicki promiskuitetan tip, koji kao profesor nema nikakav dignitet, a kao istrazivac je ispod svih kriterijuma. O njegovim dekanskim rezultatima ne vredi ni govoriti. Nije on smenio rektora Arsenijevica. On je bio samo jedan od pomagaca penzionerske trojke Jeremic, Jankovic i Djukic Dejanovic, poznatih nazovi profesora, spletkarosa, udbaskih dousnika i visokih cimbenika sns i sps.

      1. Da je profesor Veselinovic „politički promiskuitetan“, on bi ‘davno već bio ministar privrede, a ne gradonačelnik Grada Kragujevca – grada kome je ova državna vlast davno rekla „laku noć“!
        A, što se tiče Ekonomskog fakulteta, za samo nešto više od dve godine od kada je na funkciji dekana od jedne „rupe“ na dobrom putu je da napravi referentnu visokoškolsku instituciju po svim kriterijumima.

    2. Jedno je sigurno. Kragujevac i nije baš u milosti vrha SNS-a. Gradonačelnik sadašnji isto. Gradonačelnik prošli je već viđen na delu sa čitavom svitom partokratsko-demagoške provinijencije. Vlast je izgleda neizlečiva boljka . Sistematsko uništavanje Vodovoda, Aurosaobraćaja, Gradske energetike, Skupštine grada i ko zna koga još prekomernim zapošlhavanjem nije samo kragujevačka boljka. Svi gradonačelnici tako kupuju biračko telo. Ko god da bude novi gradonačelnik dobro, za ovaj zapostavljeni grad , u skorijoj budućnosti biti neće.

  3. Upravo ste za Univerzitetskog profesora, doktora nauka i priznatog specijalistu neuropsihijatrije kako u Srbiji tako i u svetu (koji ima i visedecenijsko politicko isustvo) Slavicu Đukić Dejanović napisali da je nju neko “zadužio,, što je notorna glupost. Da ste napisali da je ona zadužila, pa i hajde da se poveruje jer je jedna od najmoćnijih žena, ali nju neko da zaduži. Totalna glupost. Sta ste i po zvanju, obrazovanju?Mozda ste kredibilniji i sposoboniji,pa bi trebalo razmotriti mogucnost da nas mozda Vi predstavljate na lokalnim izborima.

  4. Davo nisam videla ovako konfuzan tekst. Da li je sadašnji gradonačelnik Nikolić na sastanku sa Slavicom Đukić Dejanović i Predragom Sazdanovićem podržao kandidaturu Veselinovića ili sprema svoje marketinške timove za svoju kandidaturu? Jadno je naše novinarstvo kada se zasniva na kuloarskim pričama iz kafana.

  5. Bilo bi lepo da novinar koji je napisao ovaj tekst, sedne i ponovo polako procita sve sto je napisao.. ..Na pocetku se pominje sastanak Radomira Nikolica sa Sazdanovicem i Slavicom Đukic i njihova zajednicka ideja da predloze Veselinovica za gradonacelnika..posle pise kako Nikolic traži agenciju da mu vodi kampanju jer planira da se kandiduje.. Nisam navikla na ovakve propuste u Danas-u..

  6. Prvo, tekst konfuzan da ga čak i sam pisac ne može rastumačiti. Drugo, slobodno ste kao naslov mogli da stavite- Svi potenćijalni kandidati sns-a za gradonačelnika, ovako naslov i tekst veze sa vezom nemaju!

  7. A šta će nam gradonačelnik evo već 5 godina ga nemamo pa šta.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.