U Jagodini i Velikoj Plani SSP osnovala svoje odbore 1Foto: Stranka slobode i pravde

U Velikoj Plani i Jagodini tokom vikenda su osnovani inicijativni i gradski odbori Stranke slobode i pravde. U Velikoj Plani do sada SSP nije imao odbor stranke, zbog čega je osnovan prvo Inicijativni odbor za čijeg je predsednika izabran Zoran Radojković, preduzetnik.

– U narednom periodu zalagaću se da čuje glas nših sugrađana iz Velike Plane, tako što će ukazivati na svakodnevne probleme sa kojima se suočavaju poljoprivrednici i svi koji žive od svog rada i predlagati konkretne mere koje vlast u Srbiji treba da preduzme radi unapređenje uslova života i rada svih njenih građana, izjavio je Radojković.

Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde, u razgovoru sa okupljenima je naglasio da vlast u Srbiji vodi pogrešnu ekonomsku politiku koja sve više košta što se najbolje vidi na rafovima naših prodavnica.

– Za haos, nestašice i divljanje cena na tržištu prehrambenih proizvoda mleka odgovorna je isključivo Vlada Srbije. To se najbolje vidi na primeru mleka. Pogrešna politika je dovela do toga da je u julu 2012. godine količina mleka dobijenog u srpskim mlekarama bila 22.960 tona, da bi u julu ove godine pala na samo 14.880 tona. I onda umesto da poveća subvencije i otkupnu cenu mleka, a ograniči trgovačku maržu, Vlada je ukinula ograničenje maloprodajne cene mleka, istakao je on.

Po njegovim rečima, Vlada Srbije time nije pomogla srpskom seljaku, a oštetila je potrošače, koji će platiti za još veću zaradu mlekara i trgovaca, koji prodaju uvozno mleko.

Sa članstvom iz Velike Plane razgovarali su i Peđa Mitrović, generalni sekretar SSP, Velibor Pavlović predsednik Izvršnog odbora SSP i Dalibor Jekić, narodni poslanik i predsednik GrO SSP Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari