U Kragujevcu osnovan „Pokret za promene” Zorana Mladenovića, doskorašnjeg funkcionera SNS 1Foto: Z. S. M.

 

Pre destak dana u Kragujevcu je formiran „Pokret za promene i progres”, na čijem je čelu predsedavajući Skupštine Pokreta Zoran Mladenović, odbornik Skupštine grada.

Mladenović je, kao što je Danas već pisao, letos podneo ostavku na mesto zamenika predsednika Skupštine grada Kragujevca i istovremeno napustio odborničku grupu Srpske napredne stranke u lokalnom parlamentu zbog neslaganja sa načinom vođenja Srbije i Kragujevca od strane naprednjačke globalne i lokalne vlasti.

Po njegovim rečima Pokret je formirala grupa građana okupljena oko ideje da Kragujevac mora da bude bolje i lepše mesto za život.

– Cilj Pokreta je sadržan u tri celine: opšti društveni razvoj, unapređenje kvaliteta života građana i stvaranje uslova za održivi razvoj regiona gde će se više proizvoditi nego trošiti, kaže Mladenović za Danas.

Kako on tvrdi, to će u okviru novoosnovanog pokreta ostvariti promenama u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama, odnosu prema pojedincu-građaninu, poljoprivrednicima i malim privrednicima.

Ove visko postavljene ciljeve „Pokret za promene” realizovaće kroz: zaštitu prava pojedinca reformom Gradske uprave, preduzeća i ustanova; unapređenje kvaliteta života (zakonitim i doslednim radom u urbanizmu, zaštitom životne sredine, podizanjem nivoa zdravstvene zaštite i reformom komunalnog sektora i usluga); stvaranje uslova za razvoj poljoprivrede i malih preduzeća ukidanjem subvencija i gašenjem nepotrebnih gradskih preduzeća i ustanova i na kraju, ali i ne i poslednje – brigu za socijalno ugrožene i marginalizovane grupe i pojedince izradom socijalnih karata i podizanjem visine socijalnih davanja.

– Pozivamo sve građane i organizacije da nam se pridruže ili sugerišu svoje ideje i daju mišljenja kako bi smo zajedničkim radom promenili sadašnje stanje, kaže Mladenović, dodajući da su „otvreni za saradnju sa svima ali ne možemo da to činimo sa ljudima i strankama koji su sada nosioci vlasti”.

Prostorije „Pokreta za promene”, koje se zvanično otvaraju sutra, u subotu, 28. oktobra u 10 sati se nalaze u Tržnom centru „Abrašević”.

Njihova kontakt/mejl adresa je: [email protected].

Predsedavajući Skupštine Pokreta Zoran Mladenović poziva Kragujevčane na otvaranje prostorija i promociju idejaPokreta, kao i razgovor i razmenu mišljenja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari