U Nišu naprednjaci prikupili potpise, opozicija ima problem sa notarima 1Foto: privatna arhiva

Srpska napredna stranka (SNS) u Nišu uspela je 15. februara uveče, čim je predsednik Srbije raspisao vanredne parlamentarne izbore, da prikupi više od 4.000 potpisa za listu “ Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, dok predstavnici opozionih stranaka u gradu imaju problem sa angažovanjem notara.

Iako je bio praznik Dan državnosti – Sretenje, niški notari su bili spremni da odmah po raspisivanju izbora dođu u prostorije niških naprednjaka i za nekoliko časova overe više od 4.ooo potpisa članova i simpatizera.

Na listi SNS za parlamentarne izbore nalazi se šestoro Nišlija. Kandidati su dosadašnji narodni poslanici Miloš Banđur,bivši zamenik gradonačelnika, Svetlana Milijić, koje je bila direktorka Niške filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Bratimir Vasiljević, bivši predsednik opštine Pantelej, Vladica Maričić, kao i Jelena Žarić Kovačević, koja je najbolje rangirana na listi.

Ona je u poslednjem sazivu Narodne skupštine bila na čelu Odbora za pravosuđe.

Dragan Đorđević, aktuelni direktor Pošte u Nišu, jedini je novi kandidat za narodnog poslanika. On je do sada bio odbornik u Skupštini grada Niša u nekoliko mandata.
U Nišu naprednjaci prikupili potpise, opozicija ima problem sa notarima 2
Foto: privatna arhiva
Za razliku od SNS, predstavnicima opozicionih stranaka u Nišu notari, ne samo da nisu bili dostupni 15. februara uveče, nego su i juče imali problema sa njihovim angažovanjem.
Dušan Anđelković, član Gradskog odbora Stranke slobode i pravde(SSP), kaže da su “ juče jedva uspeli da obezbede notare kako bi mogli da overe potpise za listu ujedinjene opozicije.
„Pozvali smo građane da dođu u naše prostorije u 11 časova, a notari su došli tek oko podneva. Mnogo ljudi nije imalo vremena da čeka, ali svejedno, mi ćemo u toku dana da prikupimo 1.000 potpisa za listu „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“, kaže on.
Anđelković navodi da će na listi ujedinjene opozicije kandidati za narodne poslanike iz SSP biti predsednica Gradskog odbora Jelena Milošević, Emina Mihajlović, profesorka na Fakultetu zaštite na radu u Nišu i on, master ekonomista.
Na listi ujedinjene opozicije kandidati za poslanike iz Narodne stranke su potpredsednik Dorđe Stanković, Goran Obradović, dekan Pravnog fakulteta u Nišu, Stefan Jovanović i Ana Raković.
Kandidati iz Demokratske stranke su poverenik niškog odbora Dragoljub Zdravković, dr Čedomir Vasić i potpredsednica Omladine demokrata Marija Milenović.
Potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković kaže da je za listu „Boško Obradović Srpski pokret Dveri – Poks – Miloš Parandilović“ prikupljanje potpisa počelo tek danas zbog nemogućnosti da angažuju neophodne notare.
Kandidati iz Dveri su Milenković Kerković, profesorka na Ekonomskom fakultetu u Nišu, dr Andrej Mitić, Ivan Krstić, Nađa Stošić i Goran Matić.
Iz POKS-a će na listi za narodne poslanike biti Dragan Đorđević, Zoran Janković, Irina Bogunović i Nikola Mitrović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari