U oktobru usvojena tri zakona 1

Narodna skupština Republike Srbije je u utorak 4. oktobra započela redovno jesenje zasedanje. Tokom oktobra, narodni poslanici i poslanice proveli su, ukupno, 14 dana u plenumu i za to vreme usvojili tri zakona i doneli 14 odluka.

Narodni poslanici usvojili su Zakon o izmenama Zakona o visokom obrazovanju, koji predviđa produžetak roka studiranja za studente koji studiraju po “starom programu“. Pored toga, poslanici su potvrdili i Zakon o izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave koji predviđa smanjenje udela opština i gradova u prihodima od poreza na zarade.

Poslednjeg četvrtka u mesecu, u skladu sa Poslovnikom, članovi Vlade našli su se pred narodnim poslanicima, koji su im postavljali poslanička pitanja. Ukupno devet narodnih poslanika postavilo je 31 pitanje članovima Vlade Srbije.

Poslednjeg dana oktobra, na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović predstavio je tromesečni Izveštaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova za periode januar-mart, april-jun i jul-septembar 2016. godine.

Portal lista Danas u saradnji sa Otvorenim parlamentom objavljuje svakog meseca izveštaje o aktivnostima narodnih poslanika novog saziva Skupštine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari