U opštinama Lučani, Kladovo, Doljevac i Kula sutra izbori 1Ilustracija Foto: Fonet / Zoran Mrđa

Opozicija učestvuje na redovnim izborima u Lučanima, dok vanredne izbore u ostale tri opštine deo opozicije bojkotuje.

Pravo glasa u Lučanima ima 16.483 birača koji će u nedelju birati odbornike lokalnog parlamenta sa osam izbornih lista.

Građani će moći da biraju odbornike sa lista: „Aleksandar Vučić-zato što volimo Lučane i Dragačevo“, „Milan Krkobabić-Partija ujedinjenih penzionera“, Pokret obnove kraljevine Srbije, „Savez za Srbiju-Savez za Dragačevo-Milan Radičević-srpski pokret Dveri-Demokratska stranka-Narodna stranka-Zajedno za Srbiju-Zdrava Srbija-Levica Srbije-Pokret za preokret-Sloga-Otadžbina“.

Zatim sa lista „Dr Vojislav Šešelj-Srpska radikalna stranka“, Socijalistička partija Srbije-Bolja Srbija, „Grupa gradjana Jedan tim-Ivica Vukićević“ i „Jedinstvena Srbija-Dragan Marković Palma“.

U opštini Kula pravo glasa ima 36.000 birača, koji će birati odbornike sa osam izbornih lista: „Aleksandar Vučić-Zato što volimo Kulu“, „Socijalistička partija Srbije-Ivica Dačić“, „POKS-Marko Košutić“, „Ruska stranka-Dušan Hajduković-Kekini principi, „Pokret socijalista Aleksandar Vulin“, „Srpska radikalna stranka-dr Vojislav Šešelj“, „PUPS-Milan Krkobabić-I Kula je Srbija“ i Grupa gradjana „Kritična masa“.

U Doljevcu pravo glasa ima 14.700 birača koji će moći da glasaju za odbornike sa lista: Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera, Jedinstvene Srbije, Srpske radikalne stranke i Grupe gradjana „Za demokratski Doljevac“.

Pravo glasa u Kladovu ima 22.300 birača. Oni će birati odbornike sa četiri izborne liste: SNS-a, SPS-a, PUPS-a i SRS. Biračka mesta u sve četri opštine otvaraju se u 7.00, a zatvaraju u 20.00.

Izborna komisija objavljuje rezultate izbora u roku od 24 časa od zatvaranja biračkih mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari