U petak treći građanski protest Jagodina protiv nasilja 1Foto: Privatna arhiva

 

Treći građanski protest Jagodina protiv nasilja, održaće se u petak 14. jula u centru grada kod fontane. Početak skupa je u 19 sati.

Okupljenima će se obratiti Melanija Lojpur, članica političke platforme Solidarnost, koja se bavi radničkim pravima i Lazar Maksimović, master vaspitač.

Takođe, po najavi Organizacionog odbora protesta Jagodina protiv nasilja gosti skupa će biti i neki od narodnih poslanika, u zavisnosti od skupštinskih obaveza, o čemu će naknadno obavestiti javnost i medije.

Nakon obraćanja govornika Jagodnici će krenuti u protestnu šetnju rutom: Parkom prema Jagodinskoj gimnaziji i glavnoj pošti, duž ulice Narodnog fronta, prema Osnovnoj školi Milan Mijalković do ulaska u Prvomajsku ulicu, gde će se skretanjem udesno izaći na glavnu ulicu Kneginje Milice.

Nakon toga će se šetnja završiti na polaznom mestu uz poziv građanima za naredni, četvrti protest zakazan za 21. jul u 19 sati.

U petak treći građanski protest Jagodina protiv nasilja 2

Skup i šetnja su prijavljeni PU Jagodina, tako da organizatori očekuju da policija obezbeđuje ovaj miran građanski skup, kako bi sve prošlo u najboljem redu što je želja organizatora i građana Jagodine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari