Na Kosovu građani na trotoarima "gaze" premijera Kurtija, a u Srbiji opoziciju 1Foto: Kossev-Gazeta Express

Socijaldemokratska partija otpočela je još jednu akciju u Prištini protiv formiranja ZSO. PSD je, prenosi Kossev, na trgu u Prištini postavio natpis „Aljbin Zajednica“, dok je ova stranka u saopštenju za medije poručila da su se, dok su bili u Pokretu Samoopredeljenje, svi protivili Zajednici, „osim Kurtija izgleda“.

Za razliku od Srbije, gde su se, očigledno je, po nalogu vladajućeg režima, na pločnicima gradova našli oni koji se protive prihvatanju evropskog mirovnog rešenja, odnosno koji su protiv politike Aleksandra Vučića, u Prištini građani mogu da „nagaze“ na prozivku premijera Kosova od strane opozicije.

„Asocijacija koja predstavlja etničku podelu je štetna sama po sebi ali Kurtiju je svakako treba jedna srpska reč. Zato što Kurtija ne zanima šteta Asocijacije, već šta bi mogao da dobije napadom na svoje političke protivnike. Tako je Asocijacija krštena ‘Zajednica’. ‘Zajednica je trenutak kada se Kurti odvaja od istine… Danas kada Asocijacija čeka da se sprovede, imamo još jednu jezičku akrobaciju: Asocijacija je samoupravna“, navodi PSD u saopštenju.

„Zajednica“, kako navode, postaje prezime premijera Kurtija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari