"U selu je gotovo sve propalo": Narodni pokret Srbije formirao Mesni odbor u Rgotini pored Zaječara 1Foto: NPS Zaječar

Narodni pokret Srbije-Zaječar je formirao Mesni odbor u Rgotini pored Zaječara, a za predsednika MO Rgotina jednoglasno je izabran Dragan Aleksić, operater mašinskog održavanja, dok su za potpredsednike izabrani Dragan Tošić, penzioner i Slađan Dukić, građevinski tehničar.

Narodni pokret Srbije-Zaječar ističe da je pogubna politika SNS-a u Zaječaru dovela Grad Zaječar i sva sela koja pripadaju našem gradu na ivicu opstanka u svakom pogledu.

„Na žalost i Rgotina trpi ozbiljne posledice te i takve loše politike gradske vlasti predvođene Boškom Ničićem i njegovih nesposobnih poslušnika, tako da danas Rgotina, odnosno njeni meštani imaju brojne i ozbiljne probleme!!! Naime, u samom selu je gotovo sve propalo: meštani ne mogu da koriste Dom kulture i ostale objekte koji su skroz zapušteni, omladina nema gde da se okuplja, u poljoprivredu se ne ulaže, putna infrastruktura je u očajnom stanju, postoji problem sa strujom, vodosnadbevanjem i javnim prevozom, a sva sredstva koja inače pripadaju Rgotini ostaju i završavaju u gradu“, ističu iz NPS-a.

Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije u Zaječaru smatra da Rgotina mora i može da bude mnogo bolje mesto za život, jer ima brojne komparativne prednosti koje idu tome u prilog, a to su pre svega lokacija, koja je na pola puta između Zaječara i Bora, kao i Rgotsko jezero koje može da pokrene turizam u tom kraju, ali sadašnja vlast za to nema sluha, tvrde oni.

„Zato, pozivamo sve dobronamerne ljude da nam se priključe u borbi za bolju našu Rgotinu, bolji naš Zaječar, bolju našu Timočku krajinu i našu Srbiju“, ističu oni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari