U Srpskoj kući neće biti medijski koncern 1

Priča koja je plasirana u crnogorskim medijima da će u Srpskoj kući u Podgorici biti smešten medijski koncern Miodraga Dake Davidovića nema veze sa mozgom – ističe za Danas Slaven Radunović, potpredsednik Nove srpske demokratije, odgovarajući na pitanje našeg lista da li je istina da će budući portal, novine i televizija u vlasništvu biznismena iz Nikšića…

… koji je bio nosilac liste Demokratskog fronta na prošlogodišnjim izborima u tom gradu, biti u Srpskoj kući, koja je u vlasništvu Vlade Srbije.

Sagovornik našeg lista je dodao da vlast u Crnoj Gori spinuje informacije.

– Oni to rade preko prorežimskih medija a protiv interesa Srba. Plasiraju priče kako bi naštetili Srbima, prema kojima su izrazito zlonamerni – kaže Slaven Radunović.

Upitan da li će ipak biti ikakvih veza Srpske kuće sa budućim medijskim koncernom Davidovića, s obzirom na izrazitu bliskost tog biznismena sa Demokratskim frontom, čiji je i naš sagovornik deo, Radunović odgovora da će u Srpskoj kući biti ljudi iz srpskih organizacija koji će verovatno imati veze sa tom pričom.

– Ali, svakako da sedište tog medija neće biti u Srpskoj kući – kategoričan je potpredsednik Nove srpske demokratije, čiji je lider Andrija Mandić, koji je sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije, pre pola godine i dogovorio otvaranje Srpske kuće u Podgorici.

Informacija o smeštanju medija Miodraga Dake Davidovića, vrlo bliskog Demokratskom frontu i Andriji Mandiću, koji je optužen za pokušaj državnog udara i likvidaciju Mila Đukanovića, u Srpsku kuću, u Podgorici, izazvala je pažnju javnosti kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji, s obzirom na to da bi se usled njene istinitosti ispostavilo da Aleksandar Vučić ne samo da dogovara otvaranje takve kuće sa optuženim za državni udar, već i dozvoljava da se baš iz nje emituje program za koji se, s obzirom na vlasnika, može pretpostaviti da će biti usmeren protiv crnogorske vlasti, a na strani Demokratskog fronta.

Vlada Srbije kupila je, kako se tvrdi, od Miodraga Dake Davidovića, za kojeg se sa izvesnošću smatra da je glavni finansijer Demokratskog fronta, prostor u elitnom delu Podgorice za 3,4 miliona evra, kako bi prepustila Andriji Mandiću da sprovede projekat otvaranja Srpske kuće u toj državi. To je otvorilo pitanje zbog čega Aleksandar Vučić pravi dogovore i projekte sa onima koji su se našli na optužnici za državni udar, odnosno likvidaciju Mila Đukanovića, sa kojim, kako tvrdi, ima jako dobre odnose. Sam Vučićev stav prema događaju koji je obeležio izbore u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine je, inače, dvosmislen – ponekada potvrđuje da su srpske obaveštajne službe svoja saznanja prosledila crnogorskim službama, što je značajno doprinelo pisanju optužnice, da bi, recimo, nakon viđanja sa predstavnicima DF relativizovao takva stanovišta i negirao da ima saznanja o njihovoj umešanosti u pokušaj državnog udara.

„Čekamo povraćaj PDV pa da počnemo sa radom“

Čekamo da nam država Crna Gora izvrši povraćaj PDV pa da opremimo Srpsku kuću, čija je izgradnja i adaptacija upravo završena. Kada to bude učinjeno i kada je budemo sredili, otvorićemo je i početi sa radom – ističe za Danas Slaven Radunović, potpredsednik Nove srpske demokratije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari