"Hitno zaustaviti Kurtija": Ivica Dačić, nakon sednice Biroa saveta za nacionalnu bezbednost 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Situacija na Kosovu je sve teža, ponavlja se ista priča koja pokazuje da je Aljbin Kurti i prištinsko separatističko rukovodstvo glavni generator svih kriza i da pokušavaju da ruše sve dogovore oko automobilskih tablica, generišući stalno krize na Kosovu I Metohiji a time i celom regionu – izjavio je šef diplomatije Ivica Dačić, nakon sednice Biroa saveta za nacionalnu bezbednost.

Dačić, koji je generalni sekretar ovog tela, istakao je i da vlast u Prištini ne želi mir već da pokušava da izbegne obaveze koje su između ostalog proistekle iz dogovora u Ohridu.

A, to je, ponovio je, formiranje Zajednice srpskih opština, što bi, smatra Dačić, trebalo i da bude glavni pokazatelj za međunarodnu zajednicu.

Šef srpske diplomatije je, komentarišući hapšenje Srbina zbog sumnje da je palio automobile sa RSK tablicama, taj čin okarakterisao kao progon Srba, narušavanje zagarantovanih prava i sloboda, naglasivši da kosovske vlasti žele da destabilizuju situaciju, da stalno stvaraju krize kako ne bi moglo da dođe do normalizacije stanja.

– Zašto se ovo dešava uoči nastavka razgovora u Briselu 4. aprila. Jasno je da je na pomolu stara situacija a nova kriza koju generiše Priština – rekao je on.

On je ponovio da je to pokušaj bežanja od formiranja ZSO, kao i da međunarodna zajednica mora da izvrši pritisak odnosno da se prestane sa označavanjem Srba kao remetilački faktor.

 

– Hitno zaustaviti Kurtija, a to je odgovornost međunarodne zajednice – zaključio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari