U Vašingtonu će prihvatiti Marka Đurića

Sagovornici Danasa o tome kakva uloga čeka novog ambasadora u SAD pod administracijom Bajdena

Ostavite komentar


  1. Amateri o amaterima. Janjic nikad nije bio diplomata. Mrdalj nikad nije bio diplomata. A govore o Djuricu, koji takodjenikad nije bio diplomata. Nije ni cudo kakav im je „zakljucak“. Posto su strucnjaci opste prakse, neka nam objasne i o Kovidu, vakcinama, i imunitetu…

  2. Premlad je, nije diplomata, petljao se u unutrasnju politiku, nije zavrsio drzavni fakultet, ne zna medjunarodne odnose, druzio se sa Trampovim satrapima….. Ima sve uslove da nikad ne vidi Bajdena posle predaje akreditiva….

  3. „Mlad“ i „partijski karijerista“ svakako jeste, ali koliko je „uspešan“, to zavisi od toga kako definišemo pojam „uspešan“.
    Ako je to laktanje i guranje u prvi red do korita, tu se nesporno može reći da je bio „uspešan“.
    Ali ako pogledamo njegove rezultate dok je vodio Kancelariju za Kosovo, tu je je lista „uspeha“ već mnogo kraća i svodi se na tapšanje u pravom trenutku i skandiranje „Aco Srbine“, a tu je i onaj čuveni, ali sada i pomalo zaboravljeni šareni voz, što je sve zajedno mnogo olakšalo život i popravilo položaj Srba na Kosovu.

  4. Marko Djuric nije ni planiran za Vasington. Vec da bude ambasador u zemlji. Na taj nacin je sklonjen sa mesta direktora Kancelarije za KIM. Samo imenovanje na mesto ambasadora u SAD je verovatno deo plana onih koji su u Srbiji sve upropastili da sada dokusure i ovo malo srpske diplomatije dovodjenjem Selakovica za ministra spoljnih poslova, a Marko Djuric je samo bio njegova prethodnica, koji ce verovatno uskoro biti postavljen za zamenika ministra spoljnih poslova ili drzavnog sekretara.
    Ipak treba nekog sa srednjom skolom postaviti na celo jedne tako specijalizovane sluzbe kao sto je diplomatska. Destrukcija je ocigledna, a RUKOPIS JE ENGLESKI. Verovatno se onaj Amadeo Votkins sada zaposlio u Ministarstvu inostranih posliva Srbije, posto je vec bio zaposlen u Ministarstvima odbrane, drzavne uprave, unutrasnjih poslova… iza koga su u tim resorima ostale samo rusevine. Sve su to velike pakosti MALOG DRUSTVA PRAVNIKA iz Metropola.
    P.s. Samo bez cenzure

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.