U završnoj fazi dokument DS, SSP i PSG za dijalog s vlašću

Ostavite komentar


  1. Dokument usaglasavanje u zavrsnoj fazi na kraju ove godine a dogodine ce biti usaglasen. Nemojte toliko da zurite. Ocekuje se od vas da izglasate dokument barem dva meseca nakon vucicevih novih izbora.

    1. Verovatno je dokument već spreman ,i da čeka tajming za obaveštavanje u sklopu dolaska članova EU .

  2. PSG? A zasto PSG uopste pregovara o izbornim uslovima kada su njima savrseno odgovarali aktuelni izborni uslovi na poslednjim izborima odrzanim u junu ove godine?

    1. Malo ih je PSG pljuvao zbog bojkota koji je bio jedini pravi potez pa ih sada rehabilitovati. Još malo pa će i Čomićku svrstati u opoziciju.

  3. Nije teško zaključiti zašto su Demokratska stranka – DS i Stranka slobode i pravde – SSP u »pisanje dokumenta za dijalog s predstavnicima vlasti pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta o izbornim uslovima« uključili i Pokret slobodnih građana – PSG. Ali, kako »svaka medalja ima dve strane«, tako će DS i SSP morati drugim opozicionim političkim subjektima, koji su inače bojkotovali izbore i koje sada pozivaju na saradnju, malo da »osvetli drugu stranu medalje«. A na »drugoj strani medalje« piše; da je članstvo PSG velikom većinom glasova odlučilo da se izbori bojkotuju, da je Predsedništvo PSG u »finišu« predizborne kampanje odlučilo da i PSG učestvuje na izborima, jer su poverovali rezultatima istraživanja koje je javnosti predstavio predsednik Srbije; da će PSG osvojiti 6-7% glasova birača. Zatim treba objasniti i pojasniti; kako je na šalterima opštine Novi Beograd prikupljeno i overeno 5.002 potpisa podrške PSG i ko je to organizovao i naravno platio: Zašto su »niz vodu pušteni« lokalni izbori u Beogradu, kao i zašto je na izbornoj listi PSG bilo samo 158 kandidata, ako je tada bilo preko 3.000 članova PSG. Sve su to bile »greške u koracima« koje su dovele do toga, da je PSG na parlamentarnim izborima osvojio samo 1,58% glasova birača. Zato i ne čudi da se većina opozicionih političkih subjekata koji su bojkotovali izbore protivi saradnji; kao posrednoj tako i neposrednoj sa PSG.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. i 29. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.