U Zrenjaninu danas glasa 100.342 građana, Fantomi jutros prijavili duple spiskove 1Foto: M.P./Danas

U Zrenjaninu danas glasa 100.342 građana, koliko je upisano u birački spisak na teritoriji ove lokalne jedinice. Oni se izjašnjavaju za republičke i predsedničke liste a od jutros građani prijavljuju i nepravilnosti koje su uočili.

Jutros oko 8 časova ispred birališta broj 48. u mesnoj zajednici Bolnica-Berbersko policiji je prijavljeno da se nalaze lica sa paralelnim biračkim spiskovima. Policija je izašla na lice mesta i obavila uviđaj,

Nepravilnost su prijavili predstavnici Pokreta ujedinjenih Fantoma, koji se objasnili da su primetili dva sumnjiva vozila ispred birališta kod Železnićke stanice u Zrenajaninu. Jedan automobil je pobegao a drugi su oni zaustavili.

„Došli smo sa našim kolegom Pernatom, koji ovde treba da glasa i zatekli smo tu ljude sa paralelnim spiskovima. Oni sede u automobilu i zaokružuju ove što su glasali, Jedan tamni karavan, čije smo tablice zabeležili je brže bolje otišao. Očigledno da rade te neke nedozvoljene radnje. Zvali smo policiju, zvali smo člana izborne komisije i prijavićemo Crti“, kaže Miljan Čičić.

Dejan Rakić, kontrolor na terenu koji obilazi birališta, došao je na biralište kod Železnike stanice kada je čuo za problem. On kaže da u slučaju kada se građani žale na nepravilnosti na biralištima, oni to prijavljuju Gradskoj izbornoj komisji i policiji.

„U slučaju tih duplih biračkih spiskova, koji se pojavljuju na mnogim mestima, to sve priijavljujemo. U Aradcu. na biračkom mestu broj 1. su svi jutros držali telefone na stolu, to smo sprečili. Na biračkom mestu broj 2. su upisivali pored kutija ko je glasao, imenom i prezimenom. Stvarno neverovatno – ocenjuje Dejan Rakić.

Na Bagljašu, kod dečijih vrtića, takođe je primećen automobil sa devojkom i mladićem u njemu, koji drže spiskove i fascikle.

I na drugim lokacijama u Zrenjaninu građani prijavljuju okupljanja van birališta. Prema nezvaničnim informacijama, tokom pre podneva na birališta u Zrenajninu izlaze sigurni glasovi.

Za glasanje na izborima u Zrenjaninu prijavilo se i 289 birača iz inostranstva, a starim i nemoćnim građanima omogućeno je glasanje van biračkog mesta.

Glasa se na 70 biračkih mesta, u samom Zrenjaninu i naseljenim mestima na njegovoj teritoriji.

Građani na birališta mogu izaći i ako nisu dobili obaveštenje, uz obavezan dokument kojim se potvrđuje identitet a to su lična karta i pasoš, podsećaju u Gradskoj izbornoj komisji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari