Udruženi za slobodan Novi Sad skuvali 'sataraš pobede' za kraj kampanje 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Koalicija „Udruženi za slobodni Novi Sad“ završila je danas izbornu kampanju za lokalne izbore u nedelju, 2. juna, kuvanjem i podelom sataraša sugrađanima u centru grada.

Akcija „Uzmi tanjir sataraša da pobeda bude naša“ je reakcija na to što ih je vlast nazvala „sataraš-koalicija“ – mešavine svega po malo.

„Uđite punog stomaka s nama u predizbornu tišinu“ koja počinje večeras, „pridružite se i domaćim satarašem očistite svoj digestivni trakt od sendviča“ – pozvala je ta opoziciona koalicija.

Sataraš je tradicionalno letnje jelo od dinstanog povrća, paprika i paradajza, slično đuveču, veoma rasprostranjeno na Balkanu.

Tokom akcije, kandidati za odbornike koji su posluživali jelo, razgovarali su s građanima i ponovili glavne stavke programa ove koalicije: borba protiv korupcije, urbanističkog i saobraćajnog haosa.

Tu koaliciju čiji su kandidati na izbornom listiću pod brojem 11, čine Nova Demokratska stranka Srbije, Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Srbija centar, Pokret slobodnih građana, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret za preokret, Građanski pokret „BRAVO# Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari