Zdravko PonošMedija centar

Кao kolege i savremenici generala Zdravka Ponoša, podržavamo njegovu kandidaturu za predsednika Srbije uvereni da je dokazanim poštenjem, patriotizmom, znanjem, odgovornošću, iskustvom i integritetom dostojan kandidat, poručilo je danas u saopštenju Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USPVLS).

Predsedništvo USPLVS je istaklo i da je „iznenađeno i zgroženo“ sadržajem napada dela generala i pukovnika na Ponoša, a te napade okarakterisali su kao neistinite, stranački instruisane, zasnovane na neostvarenim ambicijama i osvetničke zbog prethodnih odnosa u službi.

Osvrćući se na „podmetanje Ponošu ličnih dokumenata Republike Hrvatske izrađenih 2022. godine“, ocenili su da se radi o očiglednoj prevari ali i negiranju prava koje građani Srbije imaju rođenjem u nekoj drugoj državi, dok se u Srbiji na najvišim položajima nalaze lica koja imaju dvojna državljanstva, i u kojoj živi nekoliko stotina hiljada građana i sa hrvatskim državljanstvom.

„Svi mi koji smo radili u Vojsci Srbije znamo da je devedesetih svako od nas išao tamo gde su nam naređivali i kritika da Ponoš nije išao da brani svoje selo je podmetanje u kojem se prećutkuje da je Ponoš u to vreme, sa svojom službom, izvršavao zadatke i na prostoru Republike Srpske Krajine i Кosova i Metohije“, naveli su u saopštenju.

Dodali su i da je reforma vojske i smanjivanje zastarelog naoružanja i broja starešina bila međunarodna obaveza i nužnost koja je omogućila formiranje racionalnije i efikasnije Vojske u skladu sa finansijskim mogućnostima države koja je ekonomski uništena sankcijama i agresijom NATO.

Naveli su, takođe, da o uspostavljanju saradnje s NATO odluku nije donosio načelnik Generalštaba nego najviši organi vlasti, „čiji predstavnici, političari, stvarni promoteri NATO, sada to nesuvislo podmeću generalu Zdravku Ponošu“.

„Posebno se zgražavamo istupanjem Borisa Tadića koje je ispod nivoa i renomea bivšeg predsednika Srbije i više govore o njemu samom“, navodi se u saopštenju usvojenom na, kako je navedeno, elektronskoj sednici USPVLS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari