UDS: Državni organi da ne dozvole okupljanje u verskim objektima 1Foto: Tama66/ pixabay (Ilustracija/Arhiva)

Koalicija Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) pozvala je danas državne organe da ne dozvole okupljanje u verskim objektima povodom predstojećih praznika i na taj način zaštite zdravlje ljudi.

Taj politički savez u saopštenju ističe da poštuje pravo građana na slobodu veroispovesti, ali naglašava kako zbog vanrednih okolnosti izazvanih pandemijom, očekuje da crkveni velikodostojnici budu solidarni i odgovorni.

„Jučerašnji poziv vladike bačkog Irineja da država omogući direktno prisustvo građana vaskršnjim liturgijama, direktan je poziv na nepoštovanje propisanih mera zaštite zdravlja građana“, ističe u saopštenju UDS.

Kako se dodaje „Uskrs je veliki praznik koji slavi život, i nedopustivo je da uticajni episkop predlaže da se omogući nešto što će ugroziti živote ljudi, koristeći na potpuno pogrešan način uticaj koji ima na vernike kao zvaničnik Srpske pravoslavne crkve“.

Ujedinja demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvodjenog Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari