Predsednik SO Severna Mitrovica: Flajera kojima se poziva na nasilje protiv Kosovske policije nema na ulicama Mitrovice, pogrešno protumačena moja izjava 1Ugljanin (u sredini); foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

Predsednik Skupštine opštine Severna Mitrovica Nedžad Ugljanin kaže za Danas da se flajeri kojima se poziva na nasilje protiv Kosovske policije nisu delili u severnom delu Kosovske Mitrovice, kako je to juče objavljeno, već da su se delili jedino na društvenim mrežama i Telegram grupama.

Ugljanin napominje da su albanski mediji na Kosovu njegovu izjavu nakon pojave ovih flajera pogrešno protumačili.

„Rekao sam da su se širili plakati po društvenim mrežama, a ne da su se plakati delili u severnom delu Mitrovice. „Narodna odbrana“ je društvenim mrežama u 4-5 tačaka rekla kako se suprostaviti policijskim službenicima i radnicima opštinske administracije“, navodi Ugljanin.

Podsetimo da su prištinski portali preneli ovu vest, a među njima i Koha, koja piše da je navodno autor letaka „nova organizacija“, te da je „distribuciju“ flajera potvrdio i Ugljanin.

„Informacija sa terena je da je večeras nastala nova organizacija ‘Narodna odbrana’ i delili su letke da koktelima, kamenicama i drugim stvarima odgovaraju protiv policije i protiv opštinske uprave“, rekao je tada Ugljanin za KTV.

On dodaje da na listi ima i „duhovitih tačaka“, ali da ima i opasnih, kad se kaže da se policajci gađaju molotovljevim koktelima.

„Ovo je početak dizanja tenzija. Smatramo da je ovo nova organizacija koja se pojavila na društvenim mrežama. Leci nisu viđeni u gradu, ali su se deli društvenim mrežama i interneteskim stranicama. Povezano je sigurno sa situacijom oko dinara. Postoje različite organizacije koje funkcionišu u severnom delu Mitrovice, videli smo pre neki dan da su osvanuli novi grafiti sa motivima Severne brigade. Možda su neke individualne, ali neke su više organizovane i deluju u većem periodu na severu. One ne doprinose stabilizaciji, već destabilizaciji situacije na severu Kosova. Želimo da se na jedan demokratski način održavaju protesti koji su se i pre dva dana održali”, navodi Ugljanin.

U više grupa na Telegramu, a potom i na drugim društvenim mrežama, sinoć su objavljene fotografije flajera kojima se poziva na „otpor Kurtijevoj policiji“, a koje potpisuje do sada nepoznata „Narodna odbrana“. Srpska lista se ubrzo oglasila saopštivši da je u pitanju podmetačina i pozvala građane da ne nasedaju na provokacije, uz informaciju da su se flajeri pojavili u večernjim satima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari