Ugljanin: Vraćanje Bošnjacima statusa naroda obaveza države u kojoj žive

Ostavite komentar


  1. a sta su bosnjaci nego narod!!!!!isto kao srbi i svi drugi!sta je ovaj hteo da kaze!!!!!!

  2. Naravno da su narod. Srpski narod muslimanske veroispovesti. Ovo je jedina istina, ma koliko se trudili da „se izmisle“, da dokazu, valjda sebi pre svega, da su nesto drugo. Meni, kao Srpkinji, je iskreno zao zbog toga, jer oni nikog blizeg od nas nemaju. Mi smo jedno, samo je veroispovest druga.

  3. Normalno da trebaju da daju, isto tako I romima, koji u licnim kartama pose, Cigan mala, to je tipicno of drzave Srbije da podcenjuje slabijeg a da pokusava na sav nacin da jace sile vole Srbiju, neznam kako da se izrazim da nepovredim nekoga, Ali to je gore nego najgora drzava u svetu, imate ljude na vlasti koji su nesposobni da razumeju ljudskost, u genima su nacisti I navijaci, navijaju bez obzira stoim kradu I rade sta hoce Ali oni I dalje navijaju da bi nadglasali one sto su protiv Vucica,

    1. @Amer
      Bice da i kod tebe ima neke genetski urodjene srbofobije. Dok je nepismenost rezultat tvog zaobilazenja skole.

    2. Nije istina. U srpskim ličnim kartama ne piše nacionalnost a što se tiče adrese, većina Roma prijavljeje prebivalište na adresu Centra za Socijalni Rad u npr. beogradskoj opštini Paliluli na adresu Cvijićeva 110. Ili Zvezdara, Krfska 7.

  4. Bošnjaci nikada i nigde nisu bili narod već su to u SFRJ bili Muslimani sa velikim M. Formiranjem BiH federacije i dejtonske BiH u ustav su ugrađeni kao narod (tri naroda) Bošnjaci ali im se zove u BiH federaciji bosanski a u R. Srpskoj bošnjački kao i u Srbiji.
    Bošnjaci u Srbiji su autohtoni i nisu nikakva nacionalna manjina sa maticom u BiH.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.