Srpski političar Aleksandar Arsenijević uhapšen na Kosovu nakon što se pobunio zbog prekrečavanja trobojke (VIDEO) 1foto-Aleksandar-Roknić Danas

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević uhapšen je danas oko 11 časova u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani. Uz njega uhapšen je i generalni sekretar ove stranke Stefan Veljković, objavio je Kosovo online.

Arsenijević je uhapšen na Trgu braće Milić, gde radnici prefarbavaju oslikane zastave Srbije, a prema rečima Eljšanija, sprečavao je „zvanične organe da obave svoj posao“.

Kada je Kosovska policija reagovala da bi omogućila nastavak radova, on je istu radnju nastavio i dalje, kazao je Eljšani.

Kako se vidi na video snimku objavljenom na Fejsbuk profilu generalnog sekretara Srpske demokratije Stefana Veljkovića, Arsenijević i on su se pobunili zbog toga što su pripadnici jedne firme prekrečavali oslikane zastave Srbije na Trgu braće Milić, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

 

Eljšani je naveo da Arsenijević najverovatnije biti odveden na saslušanje u južni deo Mitrovice.

Arsenijević je uhapšen neposredno pred početak javne diskusije o multietničkoj saradnji pri opštinskom odboru za bezbednost u zajednici i saradnji institucija i civilnog društva Severne Mitrovice.

U međuvremenu objavljen je i snimak hapšenja Arsenijevića i Veljkovića, na Fejsbuk stranici „Mitropol“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari