Uhapšenim Srbima određen pritvor 1Foto: wikipedia

Trojici Srba koji su u petak uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici Osnovni sud u Prištini odredio je do 30 dana sudskog pritvora na zahtev tužilaštva, javlja Radio televizija Srbije (RTS).

Uhapšeni Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković prebačeni su u zatvor visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.

Četvrti uhapšeni Aleksandar Ćurić trebalo bi da bude priveden sudu u Kosovskoj Mitrovici, jer mu se na teret stavlja ometanje policije u obavljanju službene dužnosti Advokat Dejan Vasić kaže da niko od četvorice uhapšenih nije optužen za ubistvo Olivera Ivanovića. Oni su dali izjavu sudu samo na okolnosti određivanja pritvora, a svoju odbranu povodom krivičnog dela koja su im stavljena na teret iznosiće pred tužiocem naknadno.

Tužilac Sulj Hodža rekao je posle današnjeg ročišta da očekuje da uhapšenima bude određen pritvor jer postoji dovoljno dokaza. Advokati optuženih su reagovali na odluku suda i na navode tužišalštva. Advokat Dejan Vasić je rekao da je ono čime tužilaštvo raspolaže „tanko i neuverljivo“: „To su najobičniji prepisani medijski izveštaji i ništa drugo“.

„Ukoliko se rešenje o određivanju pritvora zasniva na činjeničnom stanju kojima raspolažu tužilaštvo i sud, naše je ubeđenje da ovaj postupak mora bidi završen u korist okrivljenih“, izjavio je advokat Negovan Šaranović.

Otpravak rešenja advokatima će biti uručen u ponedeljak kada bi trebalo da bude preveden. Tada počinje rok od 24 sata za podnošenje žalbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari