Ujedinjena opozicija Bora: Buduća vlast nakon donošenja Zakona o poreklu imovine mora tražiti da svaki funkcioner vlasti pokaže i dokaže kako je stekao ili povećao imovinu 1Foto: Dragan Marković

Prema rečima ljudi iz Ujedinjene opozicije Bora, budžet grada Bora u ovoj godini je od oko sedam milijardi dinara, i taj novac bi vlast morala da troši u interesu građana – za bolju putnu infrastrukturu, uređenije škole, vrtiće, Dom zdravlja, čistiji grad i sela, kvalitetnije usluge…

Oni ističu da smo svi svedoci u kakvom je stanju Bor.

“Planiraju akva park, ali za novu bolnicu nema novca. Zato što je ona, pravdaju se, u ingerenciji Beograda. Kao da će se Beograđani tu lečiti. Treba znati da su ranijih godina planirali da iz budžeta izdvoje oko 200.000 evra samo za projekat rekonstrukcije stare bolnice?! Kako je to bilo moguće? Ne interesuje ih odliv lekara specijalista. Za to je zaslužna klika na vlasti”, kažu iz Ujedinjene opozicije Bora.

Kažu, “radi upoređenja treba znati da je budžet grada Niša oko 13 milijardi dinara”.

“Bor je postao svojevrsna džungla u kojoj je sve dozvoljeno za predstavnike vlasti. Nakon uzalud bačenih milijardi i milijardi dinara budžetskih subvencija za Toplanu, kao svojevrsnom protočnom bojleru, pred novu grejnu sezonu obećavaju, po ko zna koji put, novu toplanu. Samo što Milikić i ekipa ne pominju više sečku koja je trebala da spasi Borsku toplanu. Verujemo da je svaki Boranin mogao čuti te bajke o sečki. Kao i ranijih godina obećavaju najbolju grejnu sezonu. Vlast koja je dozvolila da se uništi Toplana, „nabavlja“ ugalj po astronomskim cenama, spas traži u gasu. Kako će objasniti zbog čega ogromna količina blatnjavog uglja stoji na deponiji? Radi se o tonama! Sada imaju na čelu toplane v.d. direktora koji ne ispunjava ni jedan uslov, ali je ipak  izglasan od strane odbornika vlasti i kome se smeju radnici. Milikićev i Janoševićev kadar”, poručuju oni.

Iz opozicije u Boru kažu, da što se Javne nabavke tiče koje sprovodi vlast, to je priča za sebe.

“Na osnovu takvih nabavki izvode se radovi bez valjanog nadzora. Dovoljno je pogledati na šta liči asfaltiranje, popločavanje, betoniranje. Na stranu to što predstavnici vlasti koriste poziciju da bi uredili puteve za sebe i prijatelje. Grade, kupuju i na „čudan“ način uvećavaju imovinu”, objašnjavaju opozicionari.

Takođe, kažu da godinama vlast obmanjuje građane ugroženih sela da imaju rešenje za sve problem, a stanje u tim selima je nepodnošljivo.

“Na kraju, usled inflacije i poskupljenja mnogih proizvoda većina građana se dovodi u težak položaj. Penzioneri se obmanjuju nekakvim povećanjima penzija. Potrošačka korpa je pokazatelj katastrofe”, ističu oni.

Prema njihovim rečima, “sve nabrojano je samo pokazatelj da ovoj vlasti ništa nije sveto, da je budžet njihov plen koji, kako oni shvataju, moraju pošto-poto da što pre potroše”.

“Buduća vlast nakon donošenja zakona o poreklu imovine mora tražiti od nadležnih organa da svaki funkcioner vlasti pokaže i dokaže kako je stekao ili povećao imovinu. Da se zaborave „bogate“ tetke, ujke, babe i ostali”, poručili su iz Ujedinjene opozicije Bora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari